""

Tarım personeline CBS eğitimi verildi « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 08:06

Tarım personeline CBS eğitimi verildi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından İl ve İlçe personeline Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) konusunda bilgi verildi.

Tarım personeline CBS eğitimi verildi
Son Güncelleme :

15 Ocak 2018 - 7:00

İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda İl CBS Sistem Sorumlusu Harita Mühendisi Mehmet San tarafından verilen seminerde; personele CBS sistemi, ÇKS ile bağlantılı işlemler hakkında uygulama yaptırılarak bundan sonraki yapılacak CBS işlemlerini kendisi yapacak şekilde öğretildi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, il ve ilçe müdürlüklerinin ilgili birimlerinden 35 personelin toplantıya katıldığını belirterek, “ Çiftçi Kayıt Sisteminde doğru destekleme ödemelerinin yapılabilmesi için uydu görüntüsü teknolojisi kullanılmaktadır.
CBS uygulamaları ile tarımsal envanterin ve faaliyetlerin coğrafi veri tabanını oluşturulması tarımsal faaliyet yapılan tarım parsellerinin ve destekleyici diğer tüm coğrafi verilerin yönetimini tek bir merkez sistemden yapılması Tüm Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı coğrafi verilerinin tek bir veri tabanında saklanması, tarım sayımı, desteklemeler, istatistiksel veri analizi, arazi toplulaştırma, zarar ziyan, sulama, drenaj vb. her bir ayrı dairenin tek bir CBS veri kaynağından beslenmesi amaçlanmıştır.
İlerleyen zamanlarda yeni eğitim çalışmaları devam edecektir. “diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.