Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarım ürünlerinde fiyat artışı sürüyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, tarım ürünlerindeki fiyat artışı önemli ölçüde devam ediyor. Tarım Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) verilerine göre, tarım ürünleri fiyatları yıllık bazda %54,58, aylık bazda ise %1,95 artış gösterdi.

Bu haberin fotoğrafı yok

Tarım ÜFE verileri, Türkiye’de tarım sektörünün önemli göstergelerinden biri olarak kabul ediliyor. Yıllık bazda %54,58’lik artış, tarım ürünlerindeki fiyat istikrarının ne denli etkilendiğini gösteriyor. Özellikle tarım ve avcılık ürünleri ile ilgili hizmetlerde %1,99, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde %0,59, balıkçılık ürünleri ve balıkçılık için destekleyici hizmetlerde ise %2,17’lik artışlar dikkat çekiyor.
Alt gruplara bakıldığında ise, tek yıllık bitkisel ürünlerde %9,72’lik bir artış görülürken, çok yıllık bitkisel ürünlerde %4,23’lük bir azalış kaydedildi. Canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde ise %0,01 oranında bir artış yaşandı.
Verilerde öne çıkan detaylardan biri, yıllık bazda en yüksek artışın %156,24 ile yağlı meyveler grubunda gerçekleşmiş olmasıdır. Aylık bazda ise %22,70’lik bir azalışla yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler dikkat çeken bir diğer alt grup oldu.
Tarım ÜFE verileri, tarım ürünlerinin üreticiden çıkış fiyatlarında yaşanan değişimleri ve bu değişimlerin ekonomi üzerindeki etkilerini gözler önüne seriyor./Haber Merkezi

Reklamı Geç