""

Taşerona kadro müracaatı 11 Ocak’ta sona eriyor « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 22:18

Taşerona kadro müracaatı 11 Ocak’ta sona eriyor

SGK İl Müdürü Bilal Keskin, İl genelinde 5 binin üzerinde taşeron işçisinin 4 Aralık’ta hükümetin sağladığı kadrodan yararlanacağını söyledi

Taşerona kadro müracaatı  11 Ocak’ta sona eriyor
Son Güncelleme :

11 Ocak 2018 - 7:00

SGK İl Müdürü Bilal Keskin, İş Kur İl Müdürü Taner Yıldız ve SGK İl Müdürü Bilal Keskin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.
Gazetemiz Sahibi Bekir Çaylak’la bir süre sohbet eden Yıldız ve Keskin, basının önemini belirterek kurumlarının çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
TAŞERONA
KADRO MÜRACAATI 11 OCAKTA SONA ERİYOR
SGK İl Müdürü Keskin, “Taşeron işçilerin bu kadrolardan yararlanabilmeleri için çalıştıkları kuruma başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru süresi ise 11 Ocak’ta sona ermektedir. Taşeron işçilerimizin mağduriyet yaşamaması için başvurularını son güne bırakmadan yapmalarını istiyoruz. Başvuru yapmayan işçiler, verilen bu haklardan yararlanamıyor.” dedi.
YOZGAT’TA 93 BİN 149 SİGORTALI
ÇALIŞANIMIZ VAR
Yozgat’ta 93 Bin 149 sigortalı çalışan olduğunu belirten Keskin, 2016 yılına göre 2017 yılında sigortalı sayısında 9 bin 529 artış olduğunu ifade etti. Keskin, kurumlarının hizmet kalitesini artırarak vatandaşlara daha iyi hizmet vermenin gayreti içerisinde olduklarını kaydetti.
İş Kur İl Müdürü Taner Yıldız’da 2017 yılında başlatılan İstihdam Seferberliğinin 2018 yılında da iki katına çıkarılmasının hedeflendiğini kaydetti. Yıldız, “Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 2 Bin 500 kişinin, çeşitli kurumlarda istihdamını sağladık. Meslek edindirme kurslarımız devam ediyor. OSB’deki fabrikalarda ve sanayi sitelerinde çalışacak nitelikli eleman bulunması için makine ve kaynakçı işçinin temini için kurslar düzenliyoruz. Bu konuda STK ve ilgili kurumlarla görüşmeler yapıyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”diye konuştu.
Gazetemiz sahibi Bekir Çaylak’ta ziyaretlerinden dolayı Yıldız ve Keskin’e teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.