""

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:22

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Son Güncelleme :

07 Kasım 2017 - 7:00

T.C.

YOZGAT

  1. İCRA DAİRESİ 2016/6067 ESAS

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO’LU TAŞINMAZIN

Özellikleri: Yozgat İl, Merkez İlçe, 978 Ada, 3 Parsel, Yukarınohutlu 2. Mıntıka /Yukarısarıköprü Mahalle/Köy, – Mevkii, 2 Nolu Bağımsız Bölüm Satışa konu taşınmaz : Yozgat, Merkez Yukarınohutlu 2. mıntıka mah. Yukarısarıköprü mevkii 2 cilt 190 sayfada kayıtlı, 978 ada, 3 parsel 404,00 m² yüzölçümlü ana taşınmaz üzerindeki yapılardan iki katlı dört daireli apartmanın zemin katında bulunan2 nolu bağımsız bölümdür.Mesken kat mülkiyet tapuludur. Parsel şehir merkezinin 2,5km doğusunda Esentepe mevkiindedir. Erdoğan Akdağ ilköğretim okulunun 100 metre kuzey doğu kısmındadır. Erdoğan Akdağ Mahallesi Sağlık ocağının 30 metre batısındadır. Mesken apartmanın giriş katında ve kuzeybatı kısımda olan dairedir. Mesken kuzeye ve batıya cephelidir. 95m2 alana sahiptir. Mevcutta boş durumdadır. Yol kotundan 1 metre yukarıdadır. 2 oda 1 salon -salomanj ve müştemilattan oluşmaktadır. Doğal gazlı dairedir. Odalar laminant parke döşelidir. Duvarlar alçı sıvalı ve satenle boyalıdır. İç kapılar eski ahşap kapı olup, pencerelerin bir kısmı PVC olarak değiştirilmiş olup, bir kısmı halen ahşaptır. Salon tavanında dekoratif strafor kaplama bulunmaktadır. iki adet balkonu bulunmaktadır.Banyo ve WC duvarları komple seramik fayans kaplamalıdır. Oturma odasıduvarları ahşap lambri kaplamalıdır. Mutfak tezgahı suni mermerden ve mutfak dolabı sun tadan standart yapılıdır. Kombi ve petekler sökülmüş durumdadır.Meskenin herhangi bir yola veya sokağa cephesi bulunmayıp her yönde apartmanların çekme mesafelerine bakmaktadır.Parsel elektrik, su telefon ve bütün alt yapı hizmetlerinin tamamından faydalanmaktadır. Herhangi bir ulaşım problemi yoktur. Şehir imar planında ayrık nizam 2 katlı konut alanı olarak kayıtlıdır. Taks0,35 ve Kaks; 0,70 olarak belirlenmiştir. Parselin yola veya yeşil sahaya giden kısmı yoktur.

Adresi                          : Erdoğan Akdağ Mahallesi Şahin Akdağ Sk No 7/2 Merkez / Yozgat Merkez / YOZGAT

Yüzölçümü                  : 404 m2Arsa Payı  : 4/18

İmar Durumu             : Taks: 0,35Kaks:0,70 Ayrık Nizam

Kıymeti                        : 80.000,00 TLKDV Oranı : %1

Kaydındaki Şerhler    : Tapu Kaydında Mevcut

  1. Satış Günü : 28/12/2017 günü 10:00 – 10:05 arası
  2. Satış Günü : 25/01/2018 günü 10:00 – 10:05 arası

Satış Yeri                     : YOZGAT ADLİYE SARAYI 1. Icra müdürlüğü Koridorunda bulunan 1. İcra Müdürlüğü çapraz karşısı Adliye Mezat Salonu MERKEZ /YOZGAT

 

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/6067 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.