Radyoloji dalında çalışan sağlık personelinin, mesleki ve sosyal sorunlarının giderek büyüdüğünü belirten Taşkın, bu alanda ciddi iyileştirmelere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
Necip Taşkın, radyolojinin en büyük tehlikesinin radyasyon yayması olduğunu ve bu riskin, hem hastalar hem de sağlık çalışanları için büyük tehlikeler barındırdığını ifade etti. Radyasyona maruz kalan sağlık çalışanlarının ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunan Taşkın, sözlerine şöyle devam etti:
“Radyoloji dalında çalışanların meslek hastalıklarına yakalanma riski çok büyük. Bu alanda çalışanların mesleki düzenlemeleri, Avrupa standartlarına göre yapılmalıdır. Ayrıca, radyasyon riski göz önünde bulundurularak, sağlık çalışanlarına insanca yaşayabilecekleri bir ücret verilmesi ve bu ücretin emekliliğe yansıması sağlanmalıdır. Radyoloji teknisyen ve teknikerlerinin işyeri koşulları iyileştirilmeli, idari baskılara ve keyfiyete son verilmelidir. Ayrıca, radyoloji birimlerinde ehliyetsiz elemanların çalıştırılması engellenmelidir.”
Taşkın, radyoloji tekniker ve teknisyenlerinin üzerindeki iş yükünün hafifletilmesi amacıyla, radyoloji, nükleer tıp ve radyoterapi mezunlarına kadrolu istihdam sağlanmasını talep etti. Kamu hastanelerinde bu alanlarda hizmet alımı yapılmaması gerektiğini belirten Taşkın, sağlık çalışanlarının özlük haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Necip Taşkın, Dünya Radyoloji Günü vesilesiyle, tüm radyoloji teknisyen ve teknikerlerinin gününü kutlayarak, “Bu duygu ve düşüncelerle 8 Kasım Dünya Radyoloji Gününü kutluyor, radyoloji teknisyen ve teknikerlerine huzurlu, mutlu, sağlıklı ve başarılı bir çalışma hayatı temenni ediyorum”diye konuştu.
/Haber Merkezi