Etkinlik kapsamında Yozgatlı kadınlar ve işletmeler, geleneksel lezzetlerini kurulan stantlarda sergilerken, “Anne Kurabiyesi” yarışması da programa ayrı bir renk kattı. Kurulan stantlarda ziyaretçilere Yozgat’ın geleneksel lezzetleri ikram edildi. İncir uyutması, testi kebabı, madımak, velibak, kavurga, erişte, anne kurabiyeleri, Bozok Üniversitesi tarafından yapılan kenevir tohumlu ekmekler, Sorgun yağlaması, ezogelin çorbası ve yufka ekmek gibi yöresel tatlar büyük ilgi gördü.
Yarışmada dereceye giren Tülay Şekerci’e çeyrek altın, Sümeyye Karahancer’e gram altın ve Şerife Doğan’a 2 bin TL para ödülü verildi.
Programa katılan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, etkinlik alanındaki stantları gezerek katılımcılarla sohbet etti. Vali Özkan, yaptığı değerlendirmede Türk Mutfağı Haftası’nın önemine dikkat çekti.
Vali Özkan, “Her yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi öncülüğünde Türk mutfağını tanıtmak ve yaşatmak üzere bu etkinlikler düzenleniyor. Mutfağımız her yıl daha da genişliyor. Kadınlarımızın el emeğiyle unutulmaya yüz tutmuş birçok lezzet tekrar gün yüzüne çıkıyor” dedi.
Yozgat genelinden yaklaşık 30 işletmenin katıldığı organizasyonda, ev yapımı ürünler ile yöresel tatlar ilgi gördü. Etkinliğe Bozok Üniversitesi’nin Aşçılık ve Gastronomi Bölümü öğrencileri de katılarak katkı sundu.
Vali Özkan, “Gençlerimiz de alanda yer alarak etkinliğe ayrı bir renk kattılar. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüze, emek veren arkadaşlarımıza ve katılım sağlayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür etkinlikler her yıl daha da büyüyerek devam edecek” ifadelerini kullandı. / Osman Tolga YILMAZ
Tatlar yarıştı, ödüller dağıtıldı
Yozgat’ta 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda renkli etkinlikler düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, “Anne Kurabiyesi Yarışması” da büyük heyecanla yapıldı.
