""

Tavium Antik Kent’i gün yüzüne çıkarılacak « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 16:07

Tavium Antik Kent’i gün yüzüne çıkarılacak

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Büyüknefes Köyü’nde bulunan Tavium Antik Kent alanında incelemelerde bulunarak antik kentin gün yüzüne çıkarılacağını söyledi.

Tavium Antik Kent’i gün yüzüne çıkarılacak
Son Güncelleme :

17 Ağustos 2017 - 7:00

Köy ziyaretleri kapsamında ilk olarak Cihanpaşa köyünde vatandaşlarla bir araya gelen ve sorunlarını dinleyen Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, ardından ise Büyüknefes köyüne giderek burada bulunan Tavium Antik Kent alanında birtakım incelemelerde bulundu.Yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Yurtnaç, Yozgat’ın geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirterek,”Yozgat’ın her bir köşesinden bir tarih yatıyor. Bu tarihin bir tanesi de Büyüknefes köyünde bulunan Tavium Antik Kent’i. Bu bölge önemli bir yerleşim yeri olmasına rağmen kapsamlı bir kazı çalışması yapılmamış.
Sadece yüzey araştırmaları ile bölgede bir çalışma yapılmış” dedi.
Yozgat’ın tarihi ve doğal güzelliklerini gün yüzüne çıkarmak için çalıştıklarını da ifade eden Vali Yurtnaç,”Yozgat’ın çeşitli bölgelerinde arkeolojik kazı çalışmaları devam ediyor. Bozok Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ile bu tür çalışmalara hız vereceğiz. Yozgat’ın bu tür değerlerini gün yüzüne çıkarıp turizme kazandıracağız” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.