""

TDT Yozgat İl Başkanlığına Şener atandı « Yeniufuk Gazetesi

18 Ekim 2024 - 08:20

TDT Yozgat İl Başkanlığına Şener atandı

Turan Devletleri Teşkilatı (TDT) Yozgat İl Başkanlığı görevine Serkan Şener atandı.

TDT Yozgat İl Başkanlığına Şener atandı
Son Güncelleme :

17 Ekim 2024 - 16:49

Şener, yaptığı açıklamada kendisini bu göreve layık gören Genel Başkan İsa Kaplan’a teşekkürlerini ileterek, Turan ülküsünün geniş vizyonunu ve teşkilatın hedeflerini Yozgat’ta hayata geçirmek için büyük bir heyecan duyduğunu ifade etti.
“TURAN ÜLKÜSÜYLE BİRLİKTE GÜÇLÜ ADIMLAR ATIYORUZ”
İl Başkanlığı görevine atanmasının ardından yaptığı açıklamada Serkan Şener, TDT’nin sadece Türkiye sınırlarıyla sınırlı kalmadığını, Ural’dan Altay’a kadar uzanan geniş bir coğrafyada Türk dünyasının birliğini hedeflediğini belirtti. Şener, “Amacımız, bütün Türk topraklarının bir araya gelmesi, ortak hareket etmesi ve ortak siyasi, ekonomik kararlar almasıdır” diyerek, teşkilatın küresel bir vizyonla hareket ettiğini vurguladı.
Türkiye’nin 81 ilinde teşkilatlanmaya devam eden TDT’nin, dünyanın dört bir yanındaki Türkleri kucaklayarak, güçlü bir birlik oluşturma hedefiyle ilerlediğini belirten Şener, Türk milletinin tarihte oynadığı kilit rolün altını çizdi. “Dünya tarihi Türk olmadan yazılamaz,” diyen Şener, Türk milletinin tarih boyunca büyük başarılar elde ettiğini ve bu birikimin geleceğe taşınması gerektiğini söyledi.
“TÜRKLÜK, DOĞUŞTAN GELEN BİR ÜNVANDIR”
Türklüğün büyük bir miras olduğunu dile getiren Serkan Şener, bu unvanın herkes için doğuştan geldiğini ve büyük bir onur taşıdığını belirtti. Açıklamasında, “Din, insanların manevi bir tercihi olabilir, ancak Türklük tercih edilmez. Bizler, doğuştan böyle büyük bir unvanı almış bir milletiz. Türkleri kucaklayarak, büyük bir coşkuyla geliyoruz ve bu ülküyle yola çıkıyoruz,” dedi.
Serkan Şener, TDT’nin Yozgat’ta yapacağı çalışmalarla, Türk dünyasının birlik ve beraberliği için katkı sağlamayı amaçladıklarını ve teşkilatın misyonunu Yozgat halkına en iyi şekilde anlatacaklarını ifade etti. Aynı zamanda, teşkilatın temel hedeflerinden biri olan Türk dünyasının birliğini sağlamak için büyük bir motivasyonla çalışacaklarını belirten Şener, bu ülküye gönül veren herkesi kucaklayacaklarını ifade etti.
/Cemil MERMERTAŞ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.