""

TEMAYÜL BİTTİ SIRADA SEÇİM VAR! « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 11:27

TEMAYÜL BİTTİ SIRADA SEÇİM VAR!

TEMAYÜL BİTTİ SIRADA SEÇİM VAR!
Son Güncelleme :

07 Mayıs 2018 - 7:00

AK Parti, 24 Haziran’da Milletvekili adayı olmak üzere partiye müracaat eden 39 aday adayları arasında bir sırlama yapmak maksadıyla hafta sonu temayül yoklaması yaptı. Bu işlem Ak partinin bütün teşkilatlarında öteden beri yapılan bir çalışmadır.

Şimdi sıradaki diğer kriterler devreye girecektir ama aday adayları başta olmak üzere bunların yakınları ve kamuoyu bugünden başlayarak neticeyi haklı olarak merak etmeye başladı.

Temayüle katılan aday adayların, yakınlarının ve taraftarlarının gözü ve kulağı bugünden itibaren Genel Merkezin yapacağı açıklamada olacaktır.

Bu kısa girizgâhtan sonra konuyu önce genele taşıyalım sonra yerelden devam edelim…

* * * * *

Ülke olarak yine bir seçim daha yapacağız…  Her seçim ülkemiz adına önemli ama bu seçim geleceğimiz adına ve ülkemizin yönetim sisteminin değişimini de beraberinde getireceği için çok daha önemli diye düşünüyorum…

Ama bunların hepsinden daha fazla önem taşıyan husus yapılacak seçimlerin yeni tartışmalara kapı açmayacak şekilde güvenilirliğidir.

Çünkü geçmişte yapılan seçimler maalesef akıllarda hep tartışmalı ve şaibeli olarak kaldılar. Özellikle Fetö’cülerin etkili oldukları ve her türlü hileye başvurdukları bilinmekte ve halen konu açıldığında konuşulmaktadır.

Hatta Fetullah Gülen’in 12 Eylül referandumu için mezardakileri bile kaldırarak oy kullandırmak lazım ifadesi, hatırlayanlar için hala tazeliğini korumaktadır.

Sosyal medyada trafo kedilerinin maceraları, mart kedilerinin maceralarını sollayıp geçmiştir.

* * * * *

İlkönce bu ülkede yaşayan ve bu ülkeye inananlar ve bu ülkeyi sevenler vatandaşlık görevini yaparak muhakkak sandık başına gidip oylarını kullanmalıdır.

İşbaşındaki hükümet her şart ve koşullarda seçimin güvenliğinden sorumludur. Bütün önlemleri almak ve seçim sonuçlarına gölge düşürmemek en önemli görevidir… Burada uygulayıcı ve karar verici Yüksek Seçim Kuruludur. Ancak Yüksek Seçim Kurulu’nun son seçimlerde gösterdiği tavır ve çelişkili açıklamalar bu konuda güven telkin etmekten uzaktır. Dolayısıyla açıklamalarında ve uygulamalarında çok dikkat etmeli,  söylentiye ve güvensizliğe mahal vermemelidir.

* * * * *

Muhalefet partileri de sandıklara sahip çıkmalı, oy veren vatandaşlarımızın oylarını ziyan etmemelidir. Sandıkta olmayan partinin daha sonra atıp tutması inandırıcı değildir.

Kaldı ki son iki seçim sivil inisiyatifler muhalefet partilerinden daha çok emek vermişler ve öte yandan da halkı bilinçlendirmeye çalışmışlardır.

Türkiye olarak Dünyanın bizi örnek almasını istiyorsak, bu seçimde hiç kimsenin aklı bulanmadan ve soru işareti kalmadan sonuç alınmalıdır. Bu sadece ülkemizin iç sorunu da değildir. Dünyaya açılmış, entegre olmuş bir Türkiye’nin güvenilirliği meselesidir.

Bu sorumluluk ilk önce iktidarın, sonra halkımızın ve diğer muhalefet partilerinin öncelikli görevi olmak durumundadır. Sürekli halkın iradesi ve sandık diyenlerin, sandığın güvenilirliğini sağlamaları da öncelikli görevleridir.

Huzur içinde ve sonuçlarından hepimizin emin olduğu bir seçim süreci beklemek bu ülkede yaşayan her vatandaşın hakkıdır.

 

  • Hastaların ve ziyaretçilerin yolunu kolayca bulmaları bakımından bina içinde adres ve konum bulma yöntemini uygulayan Yönetim!
  • Katıldığı futsal turnuvasında ilk kez şampiyonluk yaşayan ilkokul takımını kutlayan ve madalyasını veren Bürokrat!
  • Seçim kampanyasını bayan dernek yöneticileri ile birlikte yaparak, önemli bir mesaj veren bayan aday adayı!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.