Biyoteknoloji, moleküler biyoloji, hücre kültürü, genetik analizler ve farmasötik uygulamalar alanlarındaki uzmanlıklarıyla dikkat çeken iki akademisyenin, üniversitede yürütülecek tıbbi kenevir çalışmalarının bilimsel altyapısını güçlendireceği ifade edildi.
Prof. Dr. Selma Onarıcı ve Dr. Öğr. Üyesi Deniz Köm, görevlerine başlamalarının ardından Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar’ı makamında ziyaret ederek planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Ziyaret sırasında konuşan Rektör Yaşar, tıbbi kenevir araştırmalarının sağlık, biyoteknoloji, tarım ve endüstri gibi birbirinden farklı ancak birbirini tamamlayan alanları bir araya getirdiğini vurguladı. Yaşar, “Ülkemizin tıbbi kenevir araştırmalarında öncü rol üstlenebilmesi için sağlam bir bilimsel zemin oluşturuyoruz. Üniversite olarak, geleceğe yön verecek bu stratejik araştırma alanını desteklemeye ve bilimsel üretimi güçlendirmeye devam edeceğiz.” dedi.
Yeni akademisyenlerin katılımıyla tıbbi kenevir çalışmaları, daha kapsamlı ve üretken bir hâle gelerek, ulusal ve uluslararası alanda daha görünür bir seviyeye taşınması hedefleniyor.
Bozok Üniversitesi yetkilileri, Prof. Dr. Selma Onarıcı ve Dr. Öğr. Üyesi Deniz Köm’ün katkılarıyla üniversitenin araştırma kapasitesinin artacağını ve tıbbi kenevir alanında önemli bilimsel çıktılar üretileceğini belirtti.
/ Haber Merkezi
Tıbbi kenevir çalışmaları güçleniyor
Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı kadrosuna TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nden Prof. Dr. Selma Onarıcı ve Dr. Öğr. Üyesi Deniz Köm atandı.
