""

Ticaret ve Sanayi Odası Seçimlere Hazır Mı? « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 14:55

Ticaret ve Sanayi Odası Seçimlere Hazır Mı?

Ticaret ve Sanayi Odası Seçimlere Hazır Mı?
Son Güncelleme :

04 Ağustos 2022 - 16:02

Ticaret ve Sanayi Odası yeni dönem yönetim kurulu başkanlığı ve meclis başkanlığı seçimlerine sayılı günler kaldı.

Yılbaşından önce yapılacak seçimde TSO’da bir değişim yaşanacak mı? Kamuoyu şimdiden bu sorunun cevabını merakla beklemektedir.

Yozgat için tüccar ve sanayiciler başta olmak üzere STK’lar içinde lokomotif vazifesi yapması gereken TSO’nun yeni dönemde başkanlık koltuğuna oturmak için aday ya da adaylar, kendi ölçeklerinde kamuoyu yoklamalarına devam ediyor.

Değişimle birlikte gelen yenilikler her zaman beraberinde başkaca değişim ve yenilikleri getirmiştir. Yozgat doğru ve değişim ve yeniliklerden her zaman kazanan taraf olarak, gelişmeleri lehine çevirerek, kazanmıştır.

Bu değişim bundan sonra da devam eder mi, bekleyip hep birlikte göreceğiz.  Bu konuda henüz “Ben adayım” diye kamuoyuna açıktan bir açıklama olmadığı için ve kendilerinin bilgisi dışında buradan kim ya da kimler aday olacak, bu konuda şimdilik isim vermeyeceğim. Ancak, mevcut yönetim üstlenmiş olduğu görevde bu güne kadar başarılı ya da başarısız (!) olduğu hususu seçim takvimi ilan edildiğinde daha net anlaşılmış olacaktır. Çünkü takvim netleşince adaylar da netleşecek ve eleştiriler açıktan ve net yapılmaya başlanacaktır.

Biliyoruz ki; kimse kendini başarısız görmez ancak üyeler seçim günü geldiğinde sandıkta oylarını kullanırken, başarıyı da oylamış olacaklardır.

Burada hatırlatmak bakımından bir hususa dikkat çekmek durumundayım. TSO Başkanı Sinan Çelik ve ekibinin aday oldukları dönemi kısaca hatırlayacak olursak, üyelere yapmayı taahhüt ettiği hizmet binası kompleks tesis sözü henüz yerine getirilmemiştir.

Daha önce Esentepe mevkiinde yapılması planlanan kompleks yerinin Koç Emek parkı yanındaki arsa ile yer değişikliği yapıldıktan sonra çalışmalar temel seviyesinde kaldı.

Tabi bu durumun bir takım savunmaları elbette vardır. Mesela salgın süreci daha sonra inşaat maliyetlerindeki artışlar, piyasaların tersyüz olması gibi durumlar olarak sıralayabilirler. Ancak hepimizin bildiği bir gerçek var ki o da Yozgat TSO’nun bu çapta bir binayı yapmak ve tefriş etmek için yeterli finansal gücü yoktur. Bu konuda umut bağlanan TOBB da önceki yönetim döneminde Esentepe’de yapılacak TSO binası için verdiği desteği gerekçe göstererek “Zaten bina için destek verdik” mealinde cevaplamaktadır umutları.

Sinan Çelik ve yönetimi şüphesiz sadece binadan değil aynı zamanda aday olduğu dönemde proje olarak taktim ettiği birçok konudan da sorgulanacaktır üyelerince.

Bu konuya şimdilik bir virgül atıp, yapılacak çalışmalar ve gelişmeleri yakından takip ederek, ilerleyen günlerde yeni yazılarla konuya devam edeceğim.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.