""

Tol Çarşı’nın tarihi bölümü restore edilecek « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 11:45

Tol Çarşı’nın tarihi bölümü restore edilecek

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Tol Çarşı’nın tarihi bölümünde restorasyon çalışmalarına 1 Nisan’da başlayacaklarını söyledi.

Tol Çarşı’nın tarihi  bölümü restore edilecek
Son Güncelleme :

21 Mart 2017 - 7:00

Tol Çarşı’sında birtakım incelemelerde bulunan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Tol Çarşı’nın Yozgat’ın merkezine saplanmış bir hançer olduğunu söyledi. Tol Çarşı’nın kötü bir görünüme sahip olduğuna değinen Arslan,”Tol Çarşı kötü niyetli insanların mekanı haline gelmiş. Her köşesinde birtakım insanların geleni geçeni rahatsız ettiği, şehrin merkezine saplanmış bir hançer burası. 30 yıldır kimse el vurmamış buraya. Biz burayı toparlamak istiyoruz. Bir kısım esnafımız da olumuz şartlarda hizmet vermeye çalışıyor. Biz öncelikli olarak zemin katı Tol Çarşı ve Büyük Cami etrafındaki esnaflarımız için hazırladık. Sonrasında da diğer katlarda da çalışmalar yapacağız” dedi.
Çarşının tarihi bölümüyle ilgili projenin hazırlatılıp ihalesinin yapıldığını aktaran Arslan, 1 Nisan’dan itibaren burada da restorasyon çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Çarşı esnafının mağdur olmaması için geçici iş yerleri hazırladıklarını hatırlatan Arslan, restorasyon çalışması bittiğinde esnafların tekrar kendi yerlerine taşınabileceklerini ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.