""

Tozu Dumana Katan Bakan « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 07:40

Tozu Dumana Katan Bakan

Tozu Dumana Katan Bakan
Son Güncelleme :

18 Nisan 2022 - 18:12

Uzun bir aradan sonra Bakan Yardımcısı düzeyinden Bakan seviyesine çıkan ziyaretlerden birisi dün gerçekleşti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün geldiği Yozgat’ta; 1 fabrika açılışı ve ziyaretleri, teknopark, valilik, belediye, AKP İl Başkanlığı ziyaretleri, Bozok OSB ve hayvan borsası incelemeleri ile adeta gövde gösterisi yaptı.

Bir tarafta OSB’ler, fabrikalar ve açılışlarla sanayi ve teknolojiye verdiği önemi gösterirken, açılışını yaptığı fabrika ile ilimizdeki üretim ve istihdama da katkı sağladı.

İlde uzun yıllardır eksikliği hissedilen ve yapıldığında hayvancılık alanında kalite ve geliri artıracağı düşünülen hayvan borsasındaki incelemesi ile bu tesisin kısa zamanda bitirilmesi için çaba sarf edildiğinin işaretlerini de vermiş oldu.

İlimizdeki yatırımlarla, yatırımcı ile bu kadar yakından ilgilenilmesi takdire şayandır ve bu düzeyde bir takiple yatırım aşamasında bulunan tesislerin de kısa zamanda faaliyete geçeceğine dair inancımızı artırmıştır.

Öte yandan devletin bakanı olarak ziyaretini sadece valilik ile sınırlamayıp, bürokrasi, yerel yönetimler ve siyaset kurumunun her üçüne de vakit ayırarak adeta “İllerin kalkınmasının yolu bu üç kurumun ortak hedefler doğrultusunda birlikte ve uyumlu çalışmasından geçer” mesajı vermiştir. Bu ziyaretlerin etkilerini bekleyip göreceğiz, ne kadar mesaj yerine ulaşmıştır…

Kısa programında yoğun ve her biri diğerinden kıymetli faaliyetleri gerçekleştiren Bakanımız teşbihte hata olmasın Yozgat’tan adeta tozu dumana katarak geçti.

Yozgat’ın bir rüzgar çıksa tozla kaplanan atmosferi, cadde ve sokakları kendilerine umarız bir fikir vermiştir Yozgat’ın şehirleşmesi adına…

Kendilerinden naçizane talebimiz, lütfen bir dahaki gelişinizde bu kadar yoğun, hızlı ve etkili bir program yapmayınız. Gördüğünüz üzere bizim atmosferimizin bünyesi alışık olmadığı için tepki verebiliyor.

Bu tepkide Tokat ve Çorum’daki açılışlarınızın etkisi var mıdır bilemem ama atmosferin verdiği tepki bize bu şehri yaşanmaz kılıyor, yaşamı, eğitimi, ticareti aksatıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.