""

Trafik Haftası bir dizi etkinlikle kutlanacak « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 01:14

Trafik Haftası bir dizi etkinlikle kutlanacak

Her yıl 1-7 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan “Karayolları Trafik Haftası” etkinlikleri, Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında bir dizi etkinlikle kutlanacak.

Trafik Haftası bir dizi etkinlikle kutlanacak
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2021 - 15:36

Her yıl 1-7 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan “Karayolları Trafik Haftası” etkinlikleri, Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında bir dizi etkinlikle kutlanacak.
İçişleri Bakanlığı tarafından 81İl Valiliğine Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri konulu yazı gönderdi.
2012 yılında uygulamaya konulan “2011-¬2020 Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” doğrultusunda, trafik kazalarından kaynaklanan ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılması hedefi çerçevesinde sorumlu paydaş kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çok önemli proje/etkinlikler hayata geçirildiği belirtilen yazıda, şu ifadelere yer verildi: “Trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının yüzde 50 oranında azaltılmasına yönelik geliştirilen sistem yaklaşımı ile etkin ve yoğun denetim/bilgilendirme/bilinçlendirme, eğitim ve benzeri faaliyetler uygulamaya geçirilmiş, İçişleri Bakanlığınca hazırlanan Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi (2021¬2030) ve Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı (2021-¬2023) Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile yürürlüğe girmiştir. Söz konusu belge her yönüyle gelişmekte ve ilerlemekte olan ülkemizin trafik güvenliği konusundaki gelişimine katkı sağlayacak kaynak çalışmalardan biridir. Bu kapsamda trafik düzeni ve güvenliğinin artırılması, karayollarını kullananların kurallara uymaları yönündeki farkındalığın ve paydaş kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve koordinasyon içerisinde trafik güvenliğine olan katkılarının artırılması amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü “Karayolu Trafik Güvenliği Günü”, takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası” olarak kutlanmaktadır. 2021 yılı Karayolu Trafik Haftası süresince 2020 yılında kullanılan “Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda” ve “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” mottosu ile birlikte “Emniyet Kemerimi Unutmam” mottosu da etkin olarak kullanılacaktır. Trafikte emniyet kemeri kullanımının araç sürücüleri kullanımı ve yol kullanıcıları nezdinde yaygınlaştırmak, araç içerisinde emniyet kemeri kullanımının önemini vurgulamak amacıyla Karayolu Trafik Haftası süresince trafik güvenliğine katkı sağlayacak hususlarda ulusal, yerel basın yayın organları ve sosyal medyada paylaşımına yönelik çalışmalar yürütülecektir. Trafik güvenliği kapsamında yürütülen faaliyetlere toplumsal destek sağlamak için bilgilendirme/bilinçlendirme ve denetim faaliyetleri ile trafik güvenliğine katkı sağlayacak ve örnek teşkil edecek davranışlar ulusal, yerel basın yayın organları ve sosyal medyada paylaşılacaktır.” (Ferhat Özer)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.