""

TSO VE AK PARTİ SEÇİMLERİ ÜZERİNE… « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 23:46

TSO VE AK PARTİ SEÇİMLERİ ÜZERİNE…

TSO VE AK PARTİ SEÇİMLERİ ÜZERİNE…
Son Güncelleme :

10 Ağustos 2017 - 7:00

Görünen o ki; Yozgat’ın önünde şimdilik iki seçim bulunmaktadır… Hangisi önce olur bilemem ama birisi siyaseten belirleyici tarafı ağır basan AK Parti İl Başkanlık seçimi… Diğer Ticaret adına lokomotif özelliği olan Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu seçimleridir.

Kamuoyu bu iki seçim üzerine odaklanmış vaziyette, gerek siyaset gerekse ticaret an itibariyle Yozgat’ta durma noktasındadır.

Dolayısıyla bir kentin sosyo ekonomik gelişmesi ve kalkınması, kamu kurumlarının ve kuruluşların etkili şekilde çalışması Ticaret ve Siyasette yaşanan gelişmelerle bağlantılıdır.

Bu bağlantıların doğru şekilde kurulması ve sonuç alınması kentin hem gelişmesini hem de kalkınmasını etkileyen önemli unsurlardır.

Nasıl ki siyasette daha çok iktidar partisinin icraatları yön veriyorsa, ticarette de lokomotif kuruluşların plan ve projeleri yön vermektedir.

Bu bakımdan 2017 yılını küçük adımlarla geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde bütün hedef ve beklentilerin odağında yaklaşan 2018 yılı bulunmaktadır.

Dolayısıyla Yozgat’ın 2018 yılında yeni hedefleri ve beklentileri olmalarıdır. Ticaret ve Sanayi Odasına seçilecek yeni yönetim kurulundan ve Ak Parti İl Başkanı ve yönetim kurulundan Yozgat’ın beklentileri bir hayli fazladır.

Başta Kamu Kurumlarının devam eden çalışmaları biran evvel tamamlayıp, yılbaşında kendileri tarafından belirlenen hedeflere ulaşması sağlanmalıdır.

Bununla birlikte sivil oda ve derneklerle uzlaşma halinde yeni çalışmaların projelendirilerek, netice alınması gerekmektedir.

Dolayısıyla Yozgat’ta Sivil Oda ve derneklerin katılımcı bir çalışma ortaya koyabilmesi için siyasetin güçlü olmasına ihtiyaç vardır.

Bu bağlamda Yozgat’ta İktidar Partisi içinde bulunduğu bir takım açmazları derhal terk edip, muhalefet ve ana muhalefet partileri ile dirsek temasında bulunarak, güçlü bir siyaset ortaya koymak durumundadır.

Bu bakımdan gerek ticari yönden gerekse siyasi yönden Yozgat’ın taşlar yerinden oynamış gibi görünse de bu taşların biran evvel tekrar yerine oturulmaya ihtiyaç vardır.

AK Partinin başkanlığına, yönetim kurulu üyeliğine talip olanlarla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliğine talip olanlar şimdiden bilmeliler ki, kendilerini kolay bir süreç beklemiyor.

Hem Ak parti hem de Ticaret ve Sanayi Odası birilerine makam veya sıfat üstlenme yeri olmaktan ziyade Yozgat’ı geliştirecek, kalkındıracak, şehirde sosyo ekonomik yönden yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıracak, bu kenti bir bütün olarak birlikte yönetecek ekiplere ihtiyaç vardır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.