""

TÜBİTAK bilim ve toplum programları tanıtımı gerçekleştirildi « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 06:52

TÜBİTAK bilim ve toplum programları tanıtımı gerçekleştirildi

Bozok Üniversitesin’de TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Tanıtım toplantısı düzenlendi.

TÜBİTAK bilim ve toplum  programları tanıtımı gerçekleştirildi
Son Güncelleme :

18 Kasım 2017 - 7:00

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Tayyip Duman, Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yaşar Karadağ ve Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sevinç Polat ile farklı birimlerden çok sayıda akademisyen katıldı.
Toplantı, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcı ve aynı zamanda 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Yozgat İl Temsilcisi Prof. Dr. Dilek Pandır’ın, farkındalığın artırılması açısından etkinliğin önemine değindiği bilgilendirme konuşması ile başladı.
Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata yaptığı konuşmasında, TÜBİTAK’ın neredeyse toplumun bütün kesimlerine yönelik destek programları olduğunu, bilimin toplumda daha doğru ve etkin biçimde yaygınlaştırılması açısından faydalı bazı destek programı hakkında bu etkinlikte tanıtım yapılacağını belirtti. Prof. Dr. Mustafa Böyükata, araştırma ve eğitim-öğretimin yanı sıra bilimin popüler ve aktüel yanlarının topluma aktarılması bakımından akademik çevrelerin sorumluluğunun fazla olduğunu ve akademisyenlerin bu yönde çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.
Etkinlik için Üniversitemize konuk olan konuşmacı TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğü Başuzmanı Dr. İhsan Erdem Kayral, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları’ndan 4004 – Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı ve 4005 – Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı hakkında detaylı tanıtım sunumları gerçekleştirdi. Programların desteklenme oranları hakkında istatistikî bilgiler verdi. Başvuru şartları, başvuru ve değerlendirme süreçleri ile daha önceki dönemlerde başarıyla tamamlanmış proje faaliyetlerinden de kısa örnekler sundu.
Başuzman Dr. İhsan Erdem Kayral, yeni başvuru dönemi başlamasıyla birlikte elektronik imza ile başvuruların yapılacağını da hatırlattı. Konuşmada TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı ile bilginin topluma anlaşılır bir biçimde aktarılmasının, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek sunulmasının, etkileşimli uygulamalarla desteklenmesinin sağlanması amaçlandığı ve yapılan proje başvurularının bu çerçevede değerlendirilerek destek verilmeye çalışıldığı ifade edildi. TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı ile ise öğrencilerde ve toplumda bilimsel konulara ilişkin olumlu tutum geliştirilmesi amacıyla öğretmen adayları ve öğretmenlere yenilikçi yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak aktarılması yönünde hedeflerin benimsendiği de belirtildi.Katılımcıların ilgiyle izlediği ve sorularının cevaplandırıldığı toplantının sonunda, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, düzenlenen etkinliğin yerinde ve faydalı olduğuna değinerek, üniversitelerin bilimin yaygınlaştırılması yönüyle toplumsal hizmetler bakımından aktivitelerini artırması gerektiğini ve akademik personelimizden bu doğrultuda daha fazla proje üretmelerini beklediklerinin altını çizdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın konuşmacı TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Müdürlüğü Başuzmanı Dr. İhsan Erdem Kayral’a teşekkür ederek üniversitemiz tanıtım materyallerinden oluşan hediye takdim etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.