""

TUBİTAK Destekli Eğitim Programı Sona Erdi « Yeniufuk Gazetesi

18 Ekim 2024 - 08:18

TUBİTAK Destekli Eğitim Programı Sona Erdi

TUBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında 12-16 Ekim tarihinde düzenlenen “Hemşirelik Öğrencilerine Afetlerde Psikolojik İlk Yardım Eğitimi” isimli proje sona erdi.

TUBİTAK Destekli Eğitim Programı Sona Erdi
Son Güncelleme :

17 Ekim 2024 - 16:45

Yozgat Cemil Çiçek Personel Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 30 öğrencinin katıldığı eğitim programı sertifika töreni ile son buldu.
Yürütücülüğünü Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökçen Aydın Akbuğa’nın yaptığı projede, Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Sevinç Polat , Dr. Öğr. Üyesi Esin Cerit, Doç. Dr. Erdinç Kalaycı, Dr. Öğr. Üyesi Şenay Aras Doğan, Dr. Öğr. Üyesi Habibullah Akıncı, Erciyes Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nurcan Uzdil ve Yozgat Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Uzman Hemşire Zeynep Çoşkun Yüce eğitimci/araştırmacı olarak yer aldı.
“Bilinçli ve Hazırlıklı Gençler Yetiştirmek” misyonuyla hazırlanan projede, psikolojik ilk yardımın temel ilkeleri ve becerileri psikodrama, altı şapka tekniği, video destekli öğrenme ve konuşma halkası gibi interaktif eğitimler verildi.
Eğitim programının kapanış töreninde konuşan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, afetler ya da olağan dışı olaylar sonrası yapılması gerekenleri öğrenerek bunları uygulamanın önemine değindi.
Doğal afetler sonrası fiziksel yaraları onarmanın tek başına yeterli olmayacağını, insanın ruhuna dokunmanın, acısını paylaşmanın ve psikolojik destek sağlamanın doğal afetler öncesi öğrenilmesi gerektiğine dikkat çeken Rektör Yaşar konuşmasının devamında; “ İlk yardım eğitimi bizim için çok önemli. Biz afetlerde birçok vatandaşımızı kaybettik. Büyük travmalar yaşadık ve bu travmalar bitmeyecek. O yüzden bu tür eğitimlerin önemini iyi anlamak gerekir. Sizler de buradan öğrendiklerinizi belki de üniversiteler arası taşıyarak ileride daha güzel birlikteliklerin vesilesi olacaksınız. Umarım bu eğitim, hayatlarınıza bir nebze de olsa dokunmuş olur. Afet sonrası küçük bir desteğin, minik bir dokunuşun, en ufak bir ilgi ve alakanın, yüreklere dokunmanın fiziksel bir yarayı sarmadan daha fazla etkili olacağını düşünüyorum. Bu vesile ile TUBİTAK destekli eğitim programının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
/Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.