""

TUBİTAK tarafından desteklenecek « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 09:19

TUBİTAK tarafından desteklenecek

Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu akademisyenleri tarafından hazırlanan Uzaktan Görüntüleme Sisteminin Geliştirilmesi ve Süne Tahmin Uyarı Sistemi’ne Entegrasyonu” adlı proje TÜBİTAK tarafından desteklendi.

TUBİTAK tarafından desteklenecek
Son Güncelleme :

13 Ekim 2021 - 14:01

Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu akademisyenleri tarafından hazırlanan Uzaktan Görüntüleme Sisteminin Geliştirilmesi ve Süne Tahmin Uyarı Sistemi’ne Entegrasyonu” adlı proje TÜBİTAK tarafından desteklendi.

Yürütücülüğünü Tarım ve Orman Bakanlığı Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzmanlarından Dr. Numan Babaroğlu’nun yaptığı, Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu Öğretim üyeleri, aynı zamanda UZEM Müdür Yardımcıları Öğretim Görevlisi Dr. Tolga Hayıt ve Hüseyin Harmancı’nın araştırmacılığını üstlendikleri TÜBİTAK-1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında “Eurygaster spp. (Scutelleridae: Hemiptera)’nin Uzaktan Görüntüleme Sisteminin Geliştirilmesi ve Süne Tahmin Uyarı Sistemi’ne Entegrasyonu” adlı proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

 

Proje araştırmacılarından Öğretim Görevlisi Dr. Tolga Hayıt, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:  “Buğday stratejik bir ürün olup, insan ve hayvan beslenmesi için önemli bir besin kaynağıdır. Projemiz kapsamında buğdayın en önemli doğal düşmanı olan süne zararlısının modern yapay zekâ yöntemlerinden biri olan derin öğrenme ile takibini yaparak ülkemize ve çiftçilerimize faydalı bir sistem üretmek istiyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ’da TÜBİTAK projelerinin kabul edilmesinden dolayı akademisyenleri tebrik etti.

Rektör Karadağ, “Üniversite olarak bilimsel çalışmalara ve TÜBİTAK projelerine büyük önem veriyoruz. Sunmuş oldukları projeleri TÜBİTAK tarafından kabul edilen araştırmacı akademisyenlerimizi ve Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu idarecilerimizi tebrik ediyorum. Akademisyenlerimizin daha nice önemli projelere imza atacaklarına olan inancımı ifade ederek, başarılarının devamını temenni ediyorum.”diye konuştu. Alpaslan DEMİR

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.