""

TÜGVA’dan Kudüs protestosu « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 13:46

TÜGVA’dan Kudüs protestosu

Yozgat’ta Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma planına tepki gösterdi.

TÜGVA’dan Kudüs protestosu
Son Güncelleme :

07 Aralık 2017 - 7:00

Yozgat TÜGVA İl Temsilciliği öncülüğünde Çapanoğlu Büyük Camii önünde ikindi namazı sonrası toplanan vatandaşlar Amerika ve İsrail’i protesto etti. ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanıyacağı açıklamasının ardından tepki olarak basın açıklaması yapan TÜGVA İl Temsilcisi Recai Büyüksoy, Kudüs’ün Müslümanların kırmızıçizgisi olduğunu söyledi.
Trump’ın aldığı kararın insanlık vicdanına vurulmuş ağır bir darbe olduğunu vurgulayan Büyüksoy açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Filistin halkının yaraları kanamaya devam ederken, her gün hak ihlalleri sürerken İsrail’e destek mahiyetinde böyle bir kararın alınması sadece uluslararası hukukun değil, aynı zamanda insanlık vicdanına vurulmuş ağır bir darbedir. Bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Biz, kesinlikle son ana kadar bu konudaki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” Açıklamaların ardından vatandaşlar, bir süre slogan attıktan sora dağıldılar.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.