""

TÜMSİAD’tan Kudüs kararına sert tepki « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:26

TÜMSİAD’tan Kudüs kararına sert tepki

TÜMSİAD Yozgat Şube Başkanı Ali Çatar, ABD’nin Kudüs kararına sert tepki göstererek, “Kudüs Filistin’dir, mukaddestir ve Müslümanlarındır. Ne biz ne de İslam âlemi bu kararı asla kabul etmeyeceğiz’’ dedi.

TÜMSİAD’tan Kudüs  kararına sert tepki
Son Güncelleme :

08 Aralık 2017 - 7:00

TÜMSİAD Başkanı Çatar, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “ABD Hükümeti Ortadoğu barışına darbe vuracak bir karara imza atarak Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı aldı. Müslüman dünyası bu karara büyük tepki gösteriyor. ABD Başkanı Trump Müslüman coğrafyada büyük tepki doğuracak Kudüs açıklamasını Beyaz Saray’da yaptı ve ABD’nin Kudüs’ü resmen İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıkladı. Trump, Tel Aviv’deki ABD Büyükelçilik binasının Kudüs’e taşınması için gerekli emri verdiğini söyledi. Alınan karar Ortadoğu barışının altına dinamit koymakla eşdeğerdir. ABD Hükümeti’nin Kudüs açıklaması apaçık bir hatadır. Bu hatadan bir an önce dönülmelidir Kudüs haremimiz, ilk kıblemiz, ikinci mabedimiz, her şeyiyle Filistin’in ve Müslümanlarındır. Böyle bir durum asla kabul edilemez’’

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.