""

Tünel Patlama Tatbikatı gerçekleştirildi « Yeniufuk Gazetesi

23 Ekim 2024 - 06:29

Tünel Patlama Tatbikatı gerçekleştirildi

Kayseri-Yerköy Yüksek Hızlı Tren hattında, olası tünel patlaması ve çökme senaryosunu içeren bir tatbikat düzenlendi.

Tünel Patlama Tatbikatı gerçekleştirildi
Son Güncelleme :

22 Ekim 2024 - 17:57

Yerköy ilçesine bağlı Delice Köyü sınırları içerisinde gerçekleştirilen tatbikatta, tünelde bir patlama meydana geldiği ve bu patlama sonrası yangın çıktığı, bazı kişilerin ise enkaz altında kaldığı varsayıldı.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) başta olmak üzere birçok kurumun katılımıyla gerçekleşen tatbikat, patlamaya müdahale ve kurtarma çalışmalarının başarıyla yürütülmesini sağladı. Tatbikata katılan kurumlar arasında İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kızılay, Milli Eğitim Müdürlüğü, AKUT, ÇEDAŞ, AFAD gönüllüleri, Yozgat Bozok Üniversitesi, Yerköy Belediyesi, SORGED gönüllü takımı, UMKE ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yer aldı.
Tatbikat, acil durum müdahale ekiplerinin olası bir felaket anında nasıl koordine olacağını sağlamak ve müdahale reflekslerini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Katılımcı kurumlar arasında yüksek düzeyde iş birliği sağlandığı ve tatbikatın başarıyla tamamlandığı belirtildi.
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, tatbikatın amacının afetlere hazırlık olduğunu vurgulayarak, “Yerköy ilçemizde Ankara-Yozgat-Kayseri Hızlı Tren Hattı çalışmalarında olan iki nolu tüneldeyiz. Burada olmamızın amacı, afetlere hazırlık tatbikatını yerine getirmektir. Deprem tatbikatları, sel afetlerine yönelik alınacak tedbirler ve orman yangınlarına dair tatbikatlarla hazırlık çalışmalarını sürdürmekteyiz” dedi.
Vali Özkan, tatbikatta acil durum ekiplerinin yangın gibi olaylara nasıl müdahale edecekleri konusunda eğitim aldıklarını belirterek, “Olası durumlara müdahale tarzımızı belirleyebilmek için buradayız. Tünel inşaatı modern tekniklerle yapılıyor ve etkili tedbirlerle devam ediyor. Ancak yine de hazırlıklarımızı sürdürmeliyiz” diye konuştu.
Tatbikatın sonunda, katılımcılara teşekkür eden Vali Özkan, “Bu tatbikat, Allah korusun yaşanacak bir durum için hazırlığımızı yapmamız adına önemlidir. İnşallah böyle durumlarla karşılaşmayız” ifadelerini kullandı.
/Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.