""

Türk Eğitim Sen’den tepki « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 03:12

Türk Eğitim Sen’den tepki

Türk Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Mahmut Sunay Kabayel, Yozgat Mimar Sinan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen İlksan İl Delege seçiminde şaibe yaşandığını öne sürerek tepki gösterdi.

Türk Eğitim Sen’den tepki
Son Güncelleme :

26 Eylül 2021 - 16:14

Türk Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Mahmut Kabayel, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlksan İl Delegeliği seçiminde şaibe yaşanmıştır. 14 temsilcinin oy kullanacağı seçimde Yenifakılı İlksan temsilcisinin emekli olmasıyla sayı 13’e düşmüştür. Saraykent ilçe temsilcisi Abdullah Elma isimli öğretmen Konya’ya tayin sebebiyle gitmiştir. Seçim günü Türk Eğitim Sen üyesi delegeler ve Eğitim Bir Sen üyesi delegeler seçimdeki yerini almışlardır. Ancak öğretmen Abdullah Elma isimli temsilci Konya’da Covid pozitif ve karantinadadır.
Şimdi soruyoruz : Covid pozitif birisi iller arası nasıl seyahat etmiştir?
– Tüm kurumlara HES kodu riskli yazan alınmaz iken, polis gözetiminde karantina yurtlara gönderilirken, Abdullah Elma isimli şahıs neden okula alınmıştır?
– Komisyon başkanı neden böyle bir olaya müsade etmiştir?
– Komisyonda görevi olmayan ama Ben İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısıyım, Sağlık İl Müdürü ile görüştüm, girmesinde ve oy kullanmasında sakınca yoktur diyen şahıs nereden talimat almıştır?,
– İl Sağlık İl Müdürü bu salgın döneminde bu konu ile ilgili ne söyleyecektir?
Seçimler kazanılır, kaybedilir. Ama seçimlerde oradaki arkadaşlarımızın canına kastedecek şekilde Covid pozitif olan birini içeri alıp oy kullandırmak hangi vicdan işidir?
Hele de topluma örnek olması gereken bir öğretmenin bunu yapması akıllara zarar bir durumdur.
Burdan tüm yetkililere sesleniyorum, bu olayın takipçisi olacağımızı ilgililer hakkında hukukî süreci başlatacağımızı ilan ediyoruz.” / Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.