""

Türk Kızılay’dan kan bağışına davet « Yeniufuk Gazetesi

8 Eylül 2024 - 03:07

Türk Kızılay’dan kan bağışına davet

Türk Kızılay Yozgat Kan Bağışı Merkezi, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mobil kan bağışı etkinliği ile vatandaşları kan bağışında bulunmaya çağırıyor. 17 Temmuz tarihinden itibaren başlayan etkinlik, 31 Temmuz’a kadar devam edecek.

Türk Kızılay’dan kan bağışına davet
Son Güncelleme :

18 Temmuz 2024 - 17:12

Türk Kızılay Yozgat Şube Başkanı Ecz. Faruk İbiş yaptığı açıklamada, kan bağışının önemine vurgu yaparak şunları söyledi:
“Türk Kızılay Yozgat Kan Bağışı Merkezi, Yozgat Merkez ve 13 ilçemizde düzenli olarak halka açık meydanlarda kan bağışı organizasyonları düzenlemektedir. Bu etkinliklerimizle hastanelerimizin kan ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz. Kan bağışında bulunabilecek durumda olan erkekler 3 ayda bir, bayanlar ise 4 ayda bir kan verebilirler. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan mobil kan aracımızda 17 – 31 Temmuz tarihleri arasında hafta içi 10.00 – 17.00, hafta sonu 11.00 – 17.00 saatleri arasında kan bağışı kabul edilecektir.”
Başkan İbiş, kampanyanın önemine dikkat çekerek, “Ülkemizin kan ihtiyacı gönüllü kan bağışçılarımız tarafından karşılanmaktadır. Kan, acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bu nedenle, kan bağışı yapabilecek tüm vatandaşlarımızı Cumhuriyet Meydanı’ndaki kan bağışı aracımıza bekliyoruz. Kan bağışı yaparak bir hayat kurtarabilirsiniz. Katkıda bulunacak olan herkese şimdiden teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu./Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.