""

Türk Kızılayı’ndan Afrin çağrısı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 16:30

Türk Kızılayı’ndan Afrin çağrısı

Türk Kızılayı Yozgat Şube Başkanı Ekrem İlker, Afrin’deki Zeytin Dalı operasyonu ile ilgili Kızılay’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türk Kızılayı’ndan Afrin çağrısı
Son Güncelleme :

31 Ocak 2018 - 7:00

İlker, “Türk silahlı kuvvetlerimiz tarafından başlatılan zeytin dalı operasyonu sürecinde Suriye içerisinde sivillere yönelik çok boyutlu insani destek ve koruma sağlamak amacı ile Kızılay ve AFAD alarmda. Ekiplerimiz koordineli olarak gerekli tedbirleri almakta. Diğer bölgelerde olduğu gibi Afrin’de de kesintisiz ve ayrım gözetmeksizin insani desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.
Sahada yoğun bir şekilde çalışma içinde olduklarını kaydeden İlker, “Yeni kamp alanları oluşturulması ve Afrin’den gelecek olan insanların ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına, arkadaşlarımız sahada yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Afrin Operasyonu sonrası olası göçe karşı, başta barınma ihtiyacı olmak üzere gıda ve diğer ihtiyaçların giderilmesi için hazırlıklarımızı yaptık. İdlib ve Azez’de de çadır sayılarını artırıyor ve yeni çadırkent alanları belirliyoruz. Bunların çok hızlı kurulması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda içme suyu kuyuları, günlük gıda tesisi, üst yapı, tuvalet gibi alanlar inşa ediliyor.
Korunmaları ve ihtiyaçlarının sağlanması için imkanlar seferber ediliyor” diye belirtti
Yozgatlılara da çağrıda bulunan İlker, “Sizler de SURİYE yazıp 2868’e göndereceğiniz SMS ile destek olabilirsiniz. Bunun yanı sıra operasyon bölgesine yakın merkezlerimiz de kan stoklarımızı da tahkim ettik.
Kış aylarında azalan kan stoklarımızı düşünerek bu dönemde kan bağışçılarımızdan da biraz daha özverili olmalarını istiyor, kıymetli bağışçılarımızı kan bağış noktalarına bekliyoruz” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.