Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Polis teşkilatı 178 yaşında

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 178’inci yılı Yozgat il genelinde düzenlenen törenler ile kutlandı. Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıldönümü nedeniyle il merkezi ve ilçelerinde törenler düzenlenirken, il ve ilçe yöneticileri de makamlarında ziyaret edildi.

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 178’inci yılı Yozgat il genelinde düzenlenen

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde, Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin destekleri ile Yozgat İl Merkezinde hazırlanan programda Yozgat Şehitliği’nde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile kutlama etkinliklerine başlandı.
Yozgat Şehitliği’nde gerçekleştirilen programda Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Çelengini İl Emniyet Müdürü Kenan Şaban Süzgün, Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Çelengini ise POMEM Müdürü Zafer Kişi Atatürk anıtına sundu. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan protokol konuşmaları sonrasında şehit kabirleri ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. Törene jandarma teşkilatı mensupları, POMEM öğrencileri, kurum ve kuruluş müdürleri ile şehit ve gazi yakınları katıldı.
Yozgat İl Emniyet Müdürü Kenan Şaban Süzgün, programda yaptığı konuşmada, ‘’Türkiye Cumhuriyetini köklü çınarı polis teşkilatının 178’inci yıldönümünü kutlamaktayız. Biz omuzlarımızdaki yükün farkındayız. Emri bir zümreden değil, kanundan, üstlerimizden, amirlerimizden ve sivil iradeden alan sorumluluk bilinci ile proaktif polisliğin gereğini yerine getiren saygın bir teşkilatız. Devleti devlet yapan unsurlar çağın gereklerine göre değişmekte. Çağımızda devleti devlet yapan iki önemli unsur vardır. Birisi insan kaynağı diğeri teknoloji hamlesidir. Çok şükür devletimiz ulusal teknoloji hamlesinde çok ileri bir seviyede. İkincisi insan kaynağıdır. Şehadetle, canını budaktan sakınmayan bu kutsal topraklar için bayrağı, ezanı, milli ve manevi değerleri için toprakta yatan aslanlarımızdır’’ dedi.


POMEM Müdürü Zafer Kişi ise, ‘’Bu kutsal mesleği icra ederken yüz yıllardır bu güne süzülerek gelen kurum kültürümüzün değerleri başta olmak üzere tüm insanlık değerlerini özümsemiş polisler olarak büyük bir özveriyle günümüz şartlarına ve değişimlerine uyum sağlamak daima hakka, hukuka ve adalete hizmet etmek yolunda kendimizi geliştirmek en önemli idealimizdir. Türk Polis Teşkilatı’nın 178’inci kurulmuş yıldönümü vesilesi ile aziz şehitlerimizin huzurundayız. Manevi miraslarınızı daima kalplerimizde hissettiğimiz ve geride kalan ailelerinizi emanet bildiğimiz sizler vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, huzuru ve güvenliği uğruna gözünüzü kırpmadan şahadete yürüdünüz. Bu anlamlı günümüzde sizlerine saygıyla, sevgiyle ve rahmet ile yad ediyoruz. Sizden aldığımız manevi güç ile bu şerefli görevi icra ediyoruz ve devraldığımız mirasınızı emanet edeceğimiz şuurlu, ahlaklı fedakar Türk Polisleri yetiştirmeye gayret gösteriyoruz. Emanetiniz emin ellerde. Bu güne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Allah için, Millet için, Devlet için carla başla mücadele edeceğimize dair yeminimizi yineliyor şefkati ve şecaati yüreğine sığdırmış tüm meslektaşlarımı ve bu ülkeyi bize vatan kılmak için canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, rahmet ve hürmetle anıyor saygılar sunuyorum’’ diye konuştu. Haber Merkezi

Reklamı Geç