""

Türkiye yeniden Erdoğan dedi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 01:45

Türkiye yeniden Erdoğan dedi

14 Mayıs seçimlerinde yüzde 50’nin bulunamaması nedeniyle 28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye yeninden Recep Tayyip Erdoğan dedi.

Türkiye yeniden Erdoğan dedi
Son Güncelleme :

28 Mayıs 2023 - 21:56

Seçmen ikinci tur oylama ile cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. 191 bin 885 sandıkta oy kullanan ülke seçmeni 13. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı 13.Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçti.
YSK tarafından belirlenen saatte sandıkların açılmasıyla oy farkını açık ara önde götüren Erdoğan, sandıkların tamamının açılmasıyla birlikte kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 52’nin üzerinde oy farkı ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 13. Cumhurbaşkanı seçildi.
Erdoğan’nın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi Yozgat’ta da coşkuyla karşılandı. Ak Parti, MHP, BBP, Yeniden Refah Partililer, Cumhuriyet Meydanında ellerinde Türk bayrakları ile bir araya gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçilmesini büyük bir sevinç ve coşkuyla kutladı. Havai fişeklerinin atıldığı kutlamada vatandaşlar, “Yozgat’ımız kazandı, Türkiye kazandı, halkın adamı kazandı. Çok mutluyuz, Allah’a şükürler olsun. Milletimiz en doğru kararı verdi. İnşallah gelecek günler ilimiz ve ülkemiz adına daha güzel olacak.”ifadelerini kullandı.
ALANDA BÜYÜK COŞKU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından AK Parti ve MHP Yozgat Milletvekilleri, Belediye Başkanı Celal Köse ile birlikte Cumhur İttifakı İl Başkanları Cumhuriyet Alanı’na kurulan platforma çıkarak Yozgatlıları selamladılar. Tek tek selama konuşması yapan Cumhur İttifakı temsilcileri vatandaşın coşkusuna ortak oldular. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın balkon konuşması dinlendi.
Meşhalelerin yakılıp havai fişeklerin atıldığı kutlamada Cumhuriyet Alanı Türk Bayrağı, AK Parti ve MHP Bayrakları ile renklendi. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.