""

Türkiye’nin geleceği için Milli Birlik hükümeti şarttır « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 16:37

Türkiye’nin geleceği için Milli Birlik hükümeti şarttır

Vatan Partisi Yozgat İl Başkanı Orhan Nuri Korkmaz, MHP destekli mevcut hükümeti başarısız bulduğunu, HDP’nin dahil edilmemesi şartıyla Ak Parti, MHP, CHP, İyi Parti ve Vatan Partisi’nin içinde bulunduğu, milli unsurlardan oluşacak bir programın şart olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin geleceği için Milli Birlik hükümeti şarttır
Son Güncelleme :

19 Eylül 2021 - 16:02

Vatan Partisi Yozgat İl Başkanı Orhan Nuri Korkmaz gazetemize özel yaptığı açıklamada ülke ve Yozgat gündemini değerlendirdi.
Açıklamasına kendini tanıtarak başlayan Korkmaz, Vatan Partisi’ni seçme sebeplerinden ilimizi de vuran kuraklığa ve bunun sonucunda yaşanacak tohum krizine, Yozgat’ın genel sorunlarına kadar bir çok konuda fikir beyan etti.
ORHAN NURİ KORKMAZ KİMDİR?
Sarıkaya’ya bağlı Selimli Köyü doğumluyum babadan zahireci, bakliyatçıyım. Nohut ve yeşil mercimekle bir ömür tükettim. Biri erkek biri kız 2 çocuk sahibiyim. Her günü köylerde, halkın içinde geçen biriyim.
Vatan Partili olmadan önce hangi siyasi partili idiniz? Niçin Vatan Partisi?
Bülent Ecevit’in sağlığında Demokratik Sol Parti’de idim. Sarıkaya İlçe Başkanlığı yaptım. Ben Atatürk milliyetçisi halkçı devrimciyim.
Vatan Partisi’ni tercih etmemin sebebine gelince; 5 yıl bilge lider Doğu Perinçek’i takip ettim. Yurtsever duruşuna, ABD emperyalizmine başkaldırışına saygı duydum onun için Vatan Partisi’ni tercih ettim. Çocuklarımız, torunlarımız, vatanımız, milletimizin geleceğini Vatan Partisi’nde gördüm.
DSP’DEN VATAN PARTİSİ’NE GEÇME SEBEBİM
DSP, Bülent Ecevit’le var olan, vefatıyla biten siyasi bir parti. Vatan Partisi’nde ise, Oysa Doğu Perinçek gibi bilge bir lider 50 yıldır ABD emperyalizmine direnen kadroları, ilkeleri, Aydınlık Gazetesi, radyosu, ulusal TV si ve TGB gibi gençlik örgütü olan ciddi bir örgütlenme var. Siyaset, liderlik, ilke ve kadrolarla yapılır. Bunlar beni Vatan Partili yaptı. Onurlu ve gururluyum.
Vatan Partisi umudu temsil eder. Umutlar da halk katında kabul görürse iktidar olur. Şu an AKP, MHP, CHP, İyi Parti’de halk hiç bir umut görmüyor. Halkımız Vatan Partisi’ni tercih edecek. Bilge bir lideri, doğru kadroları, gençlik örgütü, gazetesi, radyosu ve TV’si olan tek partiyiz. Umudu temsil ediyoruz.
VATAN PARTİSİ YOZGAT’TA GÜÇLENİYOR
Şu an iktidardaki AKP sayesinde betona boğulmuş ülke. Sorunlara çözüm üretme konusunda kısır, ABD karşısında bocalayan ve 19’uncu yılında pili bitmek üzere bir parti. AKP bir lider partisi yani Recep Tayyip Erdoğan sonrası olmayan bir parti ve MHP’de yandaşı. İyi tarafı ABD emperyalizmine hayır diyorlar. Türkiye cephesindeler.
CHP, Atatürk’ün sarı saçı mavi gözü edebiyatıyla, üretmeden paylaşmanın güzel masallarını anlatıyor. Siyaset sosyolojiye dayanır. Halk tabakaları, sosyal ve ekonomik taleplerini karşılayana yönelir. Bu sebeple AKP miadını doldurdu. CHP Baydın’dan iktidar bekliyor. İyi Parti ve HDPKK tam ABD’li partiler. Tam Baydın tayfası. Halkın üçte biri “Ben eski partime oy vermeyeceğim” diyor. Önümüzdeki seçimde alt üst yaşanacak ve Vatan Partisi bu seçimden başarı ile çıkacak.
YOZGAT’IN EN ÖNEMLİ SORUNLARI GÖÇ VE İŞSİZLİK
Ilimizin %40’ı göçtü, nüfusu 700 binden 400 bine düştü. Bugün Türkiye’de üretim seferberliği yapan, en az 50 noktada bu konuda, ülkenin üretmesi için kafa yoran proje yapan bir partiyiz. İlimizle ilgili olarak en hazırlıklı partiyiz. Partimizin USMER adında, üst planlama ünitesi var. Hemşerimiz iş adamı H. Aslan Nurdoğdu da bu kurulun üyesidir. Aslan beyin ilimizde göçü durduracak projeleri gazetenizde yayınlanmış, internet sitenizde mevcuttur meraklısı Yozgat’ta göçü durduracak projeler dediğinde çıkar. İlimizin sorunlarını biliyoruz, çözümü de Vatan Partisi’ndedir.
BU YIL YAŞANAN KURAKLIK, TAHIL VE BAKLİYAT ÜRETİMİNİ VURDU. TAHIL TOHUMU TEMİNİNDE SORUN VAR
Ülkede yaşanan genel kuraklık ilimizi de vurdu. Tahıl ve bakliyatta ciddi verim düşüklükleri var. Ürün azlığı fiyatlara şimdiden yansıdı. Devlet nohut ve yeşil mercimekte 4 TL civarında fiyat açıkladı. Oysa şimdiki fiyat yeşil mercimek 10 TL, nohut 8 – 9 TL bandında daha da artacak gibi. Tahıl üretimi 3/1 oranında. Yani bu yıl, geçen yıl üretilen tahıl miktarının 3’de 1’i üretilmiş. Ve buğdaylar yemlik kalitede. Tahıl tohumlarında sorun büyük. Gübre pahalı, tohum temin etmek zor. Tohum ve gübreyi bir araya getirmeyi başarabilen çiftçi ekim yapacak. Bu yıl yeterli ekim yapılamadığı için 2022 yılı tahıl üretimi de düşük olacak. Sonuç acı.
MHP DESTEKLİ İKTİDAR BAŞARISIZ
Başarısız buluyorum. 19 yılın yorgunluğu yılgınlığa dönüşmüş vaziyette. Ama alternatif de yok HDPKK olmadan CHP, İyi Parti bir alternatif yaratamazlar. Çözüm HDPKK harici AKP, MHP, CHP, İyi Parti ve Vatan Partisi’nden, milli unsurlardan oluşacak program. Ülke savunması, üretimi olan milli birlik hükûmeti şarttır.”/ Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.