""

Türkiye’nin kaz ihtiyacını Boğazlıyan karşılayacak « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 20:01

Türkiye’nin kaz ihtiyacını Boğazlıyan karşılayacak

Boğazlıyan’da çiftlik kurarak 6 senedir kaz yetiştiren Koray Altuntaş 5 kaz ile başladığı yetiştiriciliğe şimdilerde bin 500 kaz ile devam ediyor.

Türkiye’nin kaz ihtiyacını  Boğazlıyan karşılayacak
Son Güncelleme :

18 Kasım 2017 - 7:00

Yozgat’ın önemli kaz yetiştiricilerinden birisi olan Koray Altuntaş, Kaz Yetiştiricileri Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bürokrasi ve siyasetçileri ağırladı. Düzenlenen etkinliğe Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Mehmet Akif Boz, AK Parti İlçe Başkanı Osman Düğenci, Uzunlu Belediye Başkanı Turan Koç ve çok sayıda davetli katıldı.
Misafirlerine yetiştirdiği kazlardan ikram eden Yozgat Kaz Yetiştiricileri Derneği Başkan Yardımcısı Koray Altuntaş, hedefinin Boğazlıyan’ı kaz üretim merkezi yapmak olduğunu söyledi.
5 adet kaz ile başladığı kaz üretiminde sayıyı bin 500’lere kadar çıkardığını belirten Altuntaş, “Kaz konusunda ticari ırklara yöneliyoruz. Bizim yerli kaz ticari bakımdan tercih edilmiyor. Bu sene Almanya’dan civciv getirterek bunları büyütüyoruz. Şu anda kazlar 50-60 tane yumurta yapıyor, daha hızlı kilo alıyor. Kaz sektöründe yumurta büyük bir pazarı oluşturuyor. Yumurtalar cinsine göre tanesi 10 ile 30 TL arasında satılıyor” dedi.
Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Mehmet Akif Boz ise kaz yetiştiriciliği konusunda Yozgat’ta 7 yıldır çalışma yürüttüğünü söyledi. Yozgat genelinde tahmini kaz varlığının 80 bin civarında olduğunu anımsatan Boz, Hedeflerinin geleneksel yapısını bozmadan ve gerçek verim seviyelerine ulaşarak kaz yetiştiriciliğini en iyi şekilde üreticilerin yapmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.