""

Turşuluklar tezgahlarda yerini aldı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 10:30

Turşuluklar tezgahlarda yerini aldı

Yozgat’ta sonbahar ile birlikte kış sofralarının vazgeçilmezi arasında yer alan turşuluklar pazar tezgahlarında yerini aldı. Bu yıl turşuluklar 6 ile 10 lira arasında satışa sunuluyor.

Turşuluklar tezgahlarda yerini aldı
Son Güncelleme :

22 Eylül 2021 - 18:49

Pazarda turşuluk salatalık ve keleğin kilogram fiyatı 6 ile 10 TL arasında satılırken, acı biber 5 domates 2,5 TL’den ve turşunun olmazsa olmazı olan sarımsağın kilosu ise 10 ile 30 TL arasında değişen fiyatlarda satılıyor.
Yozgat’ta her hafta kurulan semt pazarlarında turşuluk ürünler tezgahlardaki yerini aldı. Dursun Can isimli pazarcı esnafı, son iki haftadır turşuluk satışlarının arttığını belirterek, “Sonbahar mevsimiyle birlikte pazarda en fazla ilgiyi turşuluk ürünler görüyor. Vatandaşımız özellikle salatalık turşusunu tercih ediyor. Kornişon salatalık boyutuna göre üç ayrı fiyatta satıyoruz. En küçük boy olan salatalık 10 TL’den orta boy 7 TL’den biraz daha büyük olan ise 5 TL’den satıyoruz. Yozgat’ta insanlar genelde kendi turşusunu kendi kurar. Bu sebeple de turşuluk satışlarımız çok iyi” dedi.
Vatandaşlarda turşuluk ürünlerinde fiyatların biraz yüksek olduğunu belirtiyor. Vatandaşlar, “Turşuluk fiyatları önceki yıllara göre bu yıl biraz pahalı. 5 kilo turşu kurmak istesek nereden bakarsanız 100 TL’yi buluyor. Sarımsak fiyatları uygun. Pazarla marketi kıyasladığımızda aralarında pek bir fark göremedik.”ifadelerini kullandı. Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.