14-20 Mart Dünya Tuza Dikkat Haftası etkinlikleri kapsamında, Sarıkaya İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri esnafları dolaşılarak afiş ve broşür dağıtımı yaptılar. Tuz tüketimine dikkat çeken ekipler, tuzun zararları hakkında bilgilendirme yaptılar. Ekipler, ‘’Dünya Sağlık Örgütü günlük kişi başı tuz tüketimini 5 gramın altında önermektedir ve bu miktar bir tepeleme bir çay kaşığına silme bir tatlı kaşığına denk gelmektedir. Günlük olarak tüketilmesi önerilen bu miktar; gün içinde tüm besinlerimizle aldığımız tuzu sodyumu da kapsamaktadır. Tuz, besinlerin doğal bileşiminde bulunduğu gibi, deniz tuzu deniz suyunun buharlaştırılması ile elde edilir ve kaya tuzu halite, göl yataklarından veya toprak altından elde edilir, kurutulur olarak da elde edilir. Genel olarak tuz sodyum ve klorürden oluşur. Sodyum klorür içeriği tüm tuzlarda kaya, deniz, sofra tuzu yaklaşık olarak aynıdır. Bu nedenle sağlık etkileri de aynı olmaktadır’’ dedi. Haber Merkezi