""

“Ulaşım planı” olmazsa olmaz! « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:03

“Ulaşım planı” olmazsa olmaz!

“Ulaşım planı” olmazsa olmaz!
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2018 - 7:00

Yozgat aslında güzel şehir… Belki yeterli gücü olmadığı için İlçelere karşı bir güçsüzlüğü olabilir. Bunun sebebi Yozgat’ın sadece bugün değil, geçmişte de ihmal edilmesinden kaynaklıdır.

Bu meseleyi özel bir başlık altında konuşmak gerekir ama bugün Yozgat’ta günlük hayatı olumsuz etkileyen çok başka şeyler var… Bunların en başında milli mesele haline gelen oto park gelirken, devamında da trafik sorunu geliyor…  

* * * *

Biliyorum bu konu son zamanlarda en çok konuşulanların başında geliyor… Milletvekilliği seçimlerinin yaklaştığı şu günlerde vatandaş, siyasetçilere bu konunun ne zaman çözüleceğini soruyor… Bilindiği üzere Trafik şehrimizde sadece dönem dönem yoğunluğunu hissettiğimiz bir gerçek iken, bu durum son zamanlarda Belediyenin de aynı döneme denk gelen çalışmaları yüzünden bazen sabır taşını bile zorlar hale geldi…

Şimdilerde şehrin birçok bölgesinde inşaat ve buna bağlı olarak devam eden yol daraltma çalışmaları yüzünden ulaşım meselesi Yozgat’ın en önemli sorunu haline geldi…

* * * *

Günün belirli saatlerinde belirli noktalara girip çıkmak artık mümkün değil… Mesela Büyük Cami tarafından Saat Kulesi bölgesine tek geçiş noktası Bankalar Caddesindeki daracık yoldan sağlanmaktadır. Burası da günün belli saatlerinde tıkanmakla birlikte özellikle akşam saatlerinde uzun kuyruklar oluşmaktadır.

Yozgat’ta daha önceden böyle bir sorun yoktu. Çünkü Büyük Cami güzergâhını Lise caddesine bağlayan geliş ve gidiş imkanı bulunan en az üç arter vardı…

Daha önceden trafiğe açık olan Meydan yeri, Bankalar caddesi, Emniyet caddesi ve Hükümet konağının hemen üstündeki cadde şehrin trafik sorunu ortadan kaldırıyordu.

* * * * 

Sorun belli peki çözüm nedir?

Bu konuda herkesin kendine göre bir çözüm yolu bulması mümkündür, dolayısıyla en küçük çözüm yolu dahi şuan ki durumdan daha iyidir. Bu bağlamda akılda kalması bakımından bunları maddeler halinde sıralamak istiyorum.

1- Neredeyse 4 yıldır devam eden ancak tamamlanmadığı için sıkıntı veren kapalı oto park inşaatının devam ettiği Emniyet Caddesi trafiğe açılmalıdır.

2- Merkez ve merkeze yakın mahallelerde daraltılan yollardaki çalışmalardan vazgeçilmelidir.

3- Bu önerim malum firmanın işine gelmeyecek belki ama ben yine de söyleyeyim. Görsel ve görüntü kirliliğinin yanında park sorununu artıran gelişi güzel her noktaya dikilen çirkinlik abidesi dubalar hiç düşünmeden hepsi sökülmelidir.

4- Özellikle şu saat kulesi etrafındaki düzenleme biran evvel eski haline döndürülmelidir. Bu reçete uygulandığı takdirde hastalığında tedavisi yapılmış olacaktır.

* * * *

Diyelim ki bu reçete ya da buna benzer reçeteler uygulanmadı, düzen böyle devam ettirilmek isteniyor… Bu durumda ne olur, bunu da söyleyeyim…

Yozgat’ta bir süre sonra trafik, sorun olmaktan çıkacak. Çileye dönecek… Bu çalışmalar başladığında da söylemiştim Yozgat buna hazır değil, bu durumda ısrar etmenin bir kimseye faydası dokunmayacak, yanlıştan dönmekte bu şehre bir hizmettir.

 

  • Hazırladıkları iftar sofrasında kadroya geçemeyen çalışanlarında sorunlarını gündeme getirerek, önemli bir noktaya dikkat çeken Sendika Başkanı!
  • Aday tanıtım toplantısında bundan kırk yıl önce yaşananları gündeme getirerek, yeni bir şeyler anlatmayı tercih etmeyen Milletvekili adayı!
  • Mükelleflerin vergi ve emlak borçlarını ödeme konusunda sürekli açıklama yaparak konuyu gündemde tutan Başkan Yardımcısı!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.