""

ULAŞIM VE GELİŞME ÜZERİNE « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 18:18

ULAŞIM VE GELİŞME ÜZERİNE

ULAŞIM VE GELİŞME ÜZERİNE
Son Güncelleme :

07 Ocak 2017 - 7:00

Bir şehirde gelişmeden ve kalkınmadan bahsetmek için önce güçlü bir alt yapının olması gerekmektedir.

Yani Hava, Kara, Deniz ve Demir yolu gibi ulaşımda alt yapıdan yeteri kadar nasiplenmemiş Yozgat gibi bir İl’de bahsedilecek en son konu maalesef gelişme ya da kalkınmadır.

Dolayısıyla daha bir hafta evvel geride bıraktığımız koskoca bir yılda bu bahsettiğimiz alt yapı hizmetlerinin hiç birisi tam manasıyla insan hayatında yerini almış değildir.

Bürokrasi, Sivil Toplum ve Siyaset Kurumu bir araya gelip, elele verip Yozgat’ta her şey bir tarafa bırakıp en öncelikli olarak ulaşım sorununu halletmek gerekmektedir.

Yozgat halkı, Bürokrasiden, Sivil Toplum ve Siyaset kurumundan hiçbir zaman bize Deniz getirin dememiştir.

Vatandaşın tek derdi doğru dürüst bir yol olsun istemiştir. Kayseri’ye, Sivas’a, Ankara’ya, Çorum’a, Samsun’a ya da yakın komşumuz Kırşehir’e gittiğinde gördüğü yolun bir benzerini istemiştir.

Bugün, bu saydığımız İller Yozgat’ı gelişmede ve kalkınmada geri de bırakmışsa bunun en önemli nedeni ulaşımda bir sorun yaşamamış olmalarıdır.

Her ne kadar ulaşım gibi önemli bir sorun şimdilik karşımızda duruyor olsa da, kabul etmek gerekir ki, Yozgat artık bir Üniversite şehri olmuştur.

Öte yandan Polis Eğitim Merkezi yeni yıl itibariyle öğrenci kapasitesini Üniversite gibi bir hayli artırmıştır.

Geçen yıl 500 civarında bir öğrenci kapasitesi olan bu Kurumda, yeni yılda öğrenci sayısı ikiye katlamıştır.

Henüz başında olduğumuz yeni bir yıl içinde de ulaşım denen sorunu yıl boyu konuşuyor olmalıyız. Hava Yolu ile ilgili net bir açıklama olmasa da, Demir yolu ile ilgili çalışmalar mutlak birgün bitecektir. Ancak hiç olmazsa Kara yolunda bugüne kadar yaşanan sorunlar artık son bulur.

Yozgat’ta ne yaparsanız yapın, ya da Yozgat’a birilerine iş yapmak için davet edin, karşınıza çıkacak ilk soru ulaşım sorunu var mı, yok mu? Olacaktır.

Sonuç olarak, Yozgat’ta geleceğe dair bir takım hedefler koymak elbette güzeldir. Ancak bu hedefleri koymadan önce şehrin alt yapısını sorunsuz bir hale getirmek gerekmektedir.

Çünkü gerek gelişmenin gerekse kalkınmanın, bunlara bağlı olarak büyümenin önündeki en önemli sözün başında da söylediğimiz gibi ulaşımdır.

Bir şehirde gelişmeden ve kalkınmadan bahsetmek için önce güçlü bir alt yapının olması gerekmektedir.

 

 

  • İlçenin yer altı zengin yataklarını daha iyi değerlendirmek maksadıyla bir projeler hazırlayan Başkan!
  • Gurbette olmalarına rağmen bir araya gelip yardıma muhtaç soydaşlara destek olmak için çalışan Ekip!
  • Öğrencileri ile elele verip, Sarıkamış Şehitlerini anma programı düzenleyerek, anlamlı bir gün yaşayan Öğrenci grubu ve Öğretmen!

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.