""

ÜLKEMİZİ SİYASİ OYUNLARINIZA ALET ETMEYİN? « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 08:44

ÜLKEMİZİ SİYASİ OYUNLARINIZA ALET ETMEYİN?

ÜLKEMİZİ SİYASİ OYUNLARINIZA ALET ETMEYİN?
Son Güncelleme :

26 Nisan 2018 - 7:00

“Dikkat ettiniz mi? Bu yıl 23 Nisan daha bir coşku ile kutlandı… Sağlık İl Müdürlüğü kendi bünyesinde yaptığı birkaç etkinlik günün anlam ve öneminin daha da ön plana çıkmasını sağladı. Hastanede yatan çocuklar 23 Nisan’ı doyasıya yaşadılar.”

Siyasetçi işini doğru ve düzgün yapmalı… Çıkar ve menfaat uğruna küçük hesaplar içinde ne yer almalı ne de bu işlere tevessül dahi etmemelidir. Vatandaş, “git beni Mecliste temsil et” diye yetki vermişse, bu işi adam gibi yapmalı, yaprak gibi hafif bir rüzgar gördü mü bir oyana bir bu yana savrulan olmamalıdır.

Ülkemiz çok değerli, günü birlik hevesler yüzünden çakıl taşı dahi zarar görmemelidir. Satmak ya da satışa gelmek gibi oyunların içinde bulunmak bir siyasetçiye hiçbir zaman yakışmaz, her kim ki bu işlerin içinde olursa öte dünya da bu milletin iki eli yakasını bırakmaz.

* * * *

Demem o ki, son dönemlerde siyasette olup bitenleri gördükçe sizce de seviyenin ne kadar düştüğü dikkatinizi çekmiyor mu?… Yetişemiyoruz, her gün yeni bir oyunla karşı karşıya kalmamak neredeyse mümkün değil ve cevabı ülkemiz içinde olmayan sorular ve bilmeceler…

Bilirsiniz Ülkeler üzerinde emelleri olanlar çeşitli planlar kurar ve o planların işlemesi için o ülkelerde zeminler hazırlarlar. Yakın tarihte bunun birçok örneğini gördük. Mesela Yemen’de, Irak’ta, Suriye’de, Katar’da, orta doğunun tamamında bu oyunları ve akıbetlerini acı bir şekilde gözlemledik. Bütün bu oyunların sonunda hüsran yaşandı bu ülkelerde. Kan döküldü, insanlar öldürüldü, memleketler yakıldı ve bir tarih yok edildi bu coğrafyada. Çünkü bu senaryoları yazanlar, bu planları yapanlar, bu oyunları kurgulayanların zihin dünyasında insana değer yoktur. Herkesi ve her şeyi kirli emelleri uğruna harcamaktan beri kalmazlar. Maddiyatın ötesinde manevi bir dünyaları, ulvi değerleri ve ebedi âlem arzuları yoktur.

* * * *

Bugün ülkemizde bu düşünceye sahip ne siyasetçi ne de işadamı olduğunu düşünmek dahi istemiyorum. Bilirsiniz zaman zaman duygular kabardığında kullandığımız bizde meşhur bir söz vardır… “Başka Yozgat yok, memleketimize sahip çıkmamız gerekiyor” Bu cümleden hareketle “Türkiye hepimizin başka Türkiye yok.”

Her ne kadar şu günlerde siyaset hareketlense de ülke menfaatlerini, ülkemizin çıkarlarını siyaset dahil şahsi menfaatlerimizin dahi üzerinde tutmamız gerekmektedir. Çünkü Türkiye varsa siyaset ve siyasetçi vardır. Türkiye bugün bağımsız olduğu için herkes rahat bir şekilde demokratik hakkını kullanma özgürlüğünü yaşamaktadır.

* * * *

Pensilvanya’dan ve buraya bağlı yerlerden akıllarınca güç alarak, gaza gelip, ülkemizin çıkarlarına karşı oyun kuranlar 15 Temmuz’da dersini aldı…

Bu olayların öncesinde Milli menfaatlere saldırıyı gören Milliyetçi Hareket Partisi ve lideri Devlet Bahçeli safını ve duruşunu belirleyip Adalet ve Kalkınma Partisi ile yol arkadaşlığı yapmaya başladığı günden itibaren karşı cenahın oyun hamleleri bu birlikteliğin yıkılması ve seçimlerde mağlup olması üzerine kurgulanmaya başladı. Milli ve manevi değerler bir yana bırakıldı ve siyasi oyunlar başladı.

* * * *

Vatandaş bir süreden beri bütün oyunları dikkatle izliyor, olduğu gibi hafızasına kaydediyor. Dolayısıyla sayılı gün çabuk geçer derler… 24 Haziran seçimleri de bundan önceki seçimler gibi gelip geçecektir.

Vatandaş, yetkiyi istediği lidere ve onun partisine teslim edecektir. Vatandaş, 24 Haziran’dan sonra bütün oyunları geçmişte olduğu gibi bu kez de bozacaktır. Vatandaşa rağmen Pensilvanya ile birlikte hareket edenler de bir kez daha gereken dersi almış olacaktır.

 

*** Bağımlılık üzerine bir etkinliğin küçük beldelere kadar indirgenmesi durumun hangi boyuta geldiği gösterdiğini vurgulayan konuşmacı!

*** Yurt dışından sonra memleketinde de bir tesis kurarak, üretimin artmasına öncülük etmeyi planlayan İşadamı!

*** Şehir hayatını seneler sonra bırakıp, doğduğu köyünde çilek üretimi yapmaya başlamasıyla dikkat çeken Üniversiteli hanımefendi!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.