""

Ülkü Ocakları Halep için yardım kampanyası başlattı « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 23:14

Ülkü Ocakları Halep için yardım kampanyası başlattı

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Yozgat İl Başkanlığı, Halep için yardım kampanyası başlattı.

Ülkü Ocakları Halep için  yardım kampanyası başlattı
Son Güncelleme :

22 Aralık 2016 - 7:00

Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Duran Küçükduman daha önce 2 tır yardım topladıklarını Yozgat halkının bu konuda duyarsız kalmadıklarını ve yine soydaşlarımız için ellerinden geleni yapacakalarını dile getirerek: “Türkmen yurdu Halep tarihinin en zor günlerini yaşıyor. Her gün bombalanan şehirde çoğunluğu Türkmen binlerce sivil hayatını kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor. Çocuklar öksüz ve yetim kalıyor. Sözün bittiği, tek gerçeğin ölüm olduğu Halep için, sizleri bu son çığlığa ses vermeye davet ediyoruz.
Yozgat Ülkü Ocakları Halep için yardım kampanyası başlattı. Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Duran Küçükduman, “Suriye, dünya tarihinin en büyük güç hesaplaşmasından birine tanıklık etmektedir. Kendi çıkarlarını her şeyden üstün gören uluslararası odaklar, mazlum ve biçare halkın akan kanını umursamayıp, elde edecekleri milyon dolarlık kazancı evla görmektedir. Kendi canlarını, namuslarını, mallarını ve en kıymetlileri olan vatanlarından kaçmayıp savunan Suriye Türkmenleri ise bölgede çıkar peşinde koşan zalimlerin ilk hedefi haline gelmiştir.” dedi.
“Vatan toprağının kutsaliyetine inanan ve can verip bu sevdasından vazgeçmeyen soydaşlarımız tüm imkansızlıklara rağmen ayakta kalmaya çalışmaktadırlar. Sivil soydaşlarımızın üzerine bombalar yağmakta, yavrularımızın feryatları, analarımızın ağıtları arşı titretmektedir.” diyen Küçükduman, şunları kaydetti: “Her biri atası Fatih yaşında olan Türkmen yiğitleri gün geçtikçe erimekte, asırlık çınar Türkmen babaları bu manzara karşısında kahrolmaktadır. Büyük sıkıntılar içerisinden sıyrılarak bugünlere gelen Ülkücü Hareket, soydaşlarının çektiği sıkıntıları yüreğinin en derininde hissetmektedir. Ülkü Ocakları, Türk milletinin kendisine teslim ettiği yardımları bu güne kadar Irak Türkmeneli, Suriye ve Türkiye’de bulunan bir milyonun üzerinde Türkmen soydaşımıza ulaştırmanın gurur ve mutluluğunu taşımaktadır.” dedi.
Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Genel Başkanımız Olcay Kılavuz’un emriyle tüm yurtta Halep için yardım kampanyası başlatıldı. Bizde bu kutlu davanın Yozgat neferleri olarak savaşın ortasında olan soydaşlarımızı da yalnız bırakmayacağız. Bu doğrultuda gıda (su, konserve, bulgur, pirinç, makarna, un, kahvaltılık, peynir, tereyağı, bal) ve Tekstil (yatak, çocuk bezi, çocuk ayakkabısı, çocuk giyim, battaniye, çadır) beklemekteyiz. Yardımlarınızı Yozgat Ülkü Ocaklarının il ve ilçe temsilciliklerine ulaştırabilirsiniz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.