Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ünal: “Barış için Özal’ın cesur iradesine sahip çıkmalıyız”

Anavatan Partisi Kadın Kolları

Anavatan Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Pınar Ünal, Türkiye’nin en köklü meselelerinden biri olan Kürt sorununun çözümü konusunda önemli mesajlar verdi. Ünal, merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın bu alanda gösterdiği öncü ve cesur iradeyi hatırlatarak, barışın tesisi için yapılacak her yapıcı adımı desteklemeye hazır olduklarını ifade etti.
Ünal, yaptığı açıklamada, “Rahmetli Turgut Özal, bu sorunun çözümü için elini taşın altına koymuş, demokratik açılımlar başlatmış ve bu uğurda hayatını kaybetmiştir. Onun ortaya koyduğu irade bugün hâlâ bizlere yol göstermektedir” diyerek, geçmişte atılan cesur adımların boşa gitmediğini ve bu mirasın geleceğe taşınması gerektiğini vurguladı.
“SİLAHLAR SUSSUN, DEMOKRASİ KONUŞSUN”
Açıklamasında PKK terör örgütüne yönelik net bir çağrıda bulunan Pınar Ünal, kamuoyunun geniş kesimlerinde silahsız, demokratik bir çözüm beklentisinin güçlü şekilde varlığını sürdürdüğünü belirtti.
“Toplumun büyük çoğunluğu, silahlı yapıların tamamen sona ermesini ve çözüm sürecinin demokratik zeminlerde tamamlanmasını arzulamaktadır. Bu noktada PKK’nın bir an önce kongresini toplayarak silahlı mücadeleyi sonlandırdığını ve örgütü feshettiğini açıklaması, sürecin inandırıcılığı açısından hayati önemdedir.”
Ünal, terörün hiçbir meşruiyeti kalmadığını, demokratik siyasetin tüm kesimler için tek meşru zemin olduğunu vurguladı.
“BU TARİHÎ FIRSATI KAÇIRMAMALIYIZ”
Barışa giden yolun samimiyetle ve kararlılıkla yürünmesi gerektiğini belirten Ünal, geçmişte yarım kalmış umutların yeniden filizlenebileceğini şu sözlerle dile getirdi: “Bugün bir kez daha barışa, huzura ve toplumsal bütünlüğe bir adım daha yaklaştığımıza inanıyoruz. Herkesin ortak faydasına olan bu süreci destekliyor; atılacak her yapıcı adıma hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”
Ünal, siyaset kurumunun tüm paydaşlarını sağduyulu ve yapıcı bir zeminde ortak geleceği birlikte inşa etmeye davet etti./Osman Tolga YILMAZ