""

Üniversite Hastanesi Obezite Hastalarına Şifa Dağıtıyor « Yeniufuk Gazetesi

8 Eylül 2024 - 03:42

Üniversite Hastanesi Obezite Hastalarına Şifa Dağıtıyor

Yozgat Bozok Üniversite Hastanesi (YOBÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği kapalı mide küçültme (tüp mide) ameliyatıyla obezitenin pençesinde olan hastalara şifa oluyor.

Üniversite Hastanesi Obezite Hastalarına Şifa Dağıtıyor
Son Güncelleme :

25 Temmuz 2024 - 18:36

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Kırmızı tarafından gerçekleştirilen ameliyatla 46 yaşındaki Osman Başak isimli hasta sağlığına kavuştu.
Türkiye ve Dünya’da giderek artmakta olan obezite, birçok hastalık ve komplikasyonlara kapı aralıyor. Temeli yanlış ve sağlıksız beslenmeye dayanan obezite, her yaştan ve cinsiyetten hastaların yaşam kalitesini azaltıyor. Yozgat Bozok Hastanesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kırmızı ve ekibi tarafından gerçekleştirilen mide küçültme ameliyatıyla çağın hastalığı obezite ve obezite sonucu oluşabilecek yandaş hastalıkların önüne geçilmekte.
YOBÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine fazla kilo şikayetiyle başvuran 40 yaşındaki Hasan Çelik başarıyla gerçekleştirilen mide küçültme ameliyatıyla sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Kırmızı, aşırı kilo şikayetiyle kliniğe başvuran hastanın operasyon sonrası hızla rütin hayatına döndüğü bilgisini verdi.
Kırmızı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Obezite günümüzde giderek artan önemli bir sağlık sorunudur. Yaşam tarzı değişiklikleri, diyet veya bazı ilaç tedavilerine rağmen kilo veremeyenlerde obezite cerrahisi önerilen bir tedavi yöntemidir. Birçok cerrahi yöntem uygulanmakla birlikte, temel hedef mideyi küçültmek ve ince bağırsaktan gıda emilimini azaltmaktır. Her obez hastaya bu ameliyatların yapılması uygun olmayabilir. Hastaların belli kriterleri karşılaması gerekmektedir. Bu yüzden hastalara kliniğimizde bazı testler ve tetkikler yapılmakta. Daha sonra kişiye uygun obezite cerrahisi uygulanır. Tabi ki her cerrahi işlemde olduğu gibi obezite cerrahisinde de, komplikasyonlar görülebilir. Bu yüzden tecrübeli bir ekibin yürütmesi gereken bir süreçtir. Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Genel Cerrahi kliniğin’de, bir süre önce başladığımız obezite cerrahisine başarılı sonuçlar alarak devam etmekteyiz” ifadelerini kullandı.
/ Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.