Yozgat Bozok Üniversitesi’nde yeni bir dönem bugünden itibaren başlayacak.
Önce haber kanalarının verdiği bilgilere dayanarak, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin yeni rektörünü kısaca tanıyalım:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Yükseköğretim Kurulu’na 5 yeni üye atanırken, 20 üniversiteye de rektör ataması yapıldı. Yozgat Bozok Üniversitesi’nin de bulunduğu 20 üniversiteye rektör olarak atanan isimler Resmi Gazete’de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bozok Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Evren Yaşar atandı.
Prof.Dr. Evren Yaşar Kimdir:
Prof. Dr. Evren Yaşar; Kuleli Askeri Lisesi ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesi mezunu olup, 2005 yılında GATA Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamlamıştır.
O tarihten sonra GATA Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ve TSK Rehabilitasyon Merkezi’nde öğretim üyeliği yanında idari görevlerde de bulunmuştur. 2010-2011 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri Colorado Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Pediatrik Rehabilitasyon ve Ağrı Tedavisi üzerine staj tahsili yapmıştır. 2016 yılından sonra Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ve Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde çalışmalarını sürdürmüştür. Beyin hasarı rehabilitasyonu ve kas iskelet sistemi ağrıları başta olmak üzere ulusal ve uluslararası bilimsel eğitimleri ve deneyimleri olup, Avrupa ve Ulusal yeterlilik sertifikası da mevcuttur.
Bu bilgilerden sonra Yozgat Bozok Üniversitesi’nde 4 yıl önce Mayıs ayında Prof. Dr. Salih Karacabey’den görevi devralan Prof. Dr. Ahmet Karadağ için hayırlı bir görev olduğunu, memleketi Yozgat’a eğitim alanında hizmet sunma fırsatı doğduğunu yazmıştım.
Sayın Karadağ aslında ilk başlarda yola iyi revan olmuştu; sonra kendi başına yol almaya başlayınca kendisine referans olanları dahi şaşırtmayı başardı.
Bu bağlamda yine de ne kadar faydalı olup olmadığını görmek için 4 yılın sonunda gelinen noktaya bakmak lazım. Bu konuda birkaç ipucu bize yol gösterecektir.
Mesela önemli poliklinikleri kapanmak durumunda kalan, alanlarında çok iyi olan çok sayıda profesörün ayrılıp gittiği Tıp Fakültesi Hastanesi ya da evvelsi gün tekrar gündem olan Teknopark, öğrenci mevcut sayısı ve genel olarak kurum bünyesinde görev yapanların çalışma hayatından mutlu olup olmadıkları gibi.
Bunlar bana göre Karadağ’ın başarılı ya da başarısız olup olmadığı yönünde çok önemli ipuçlarıdır diye düşünüyorum.
Zaman çabuk geçiyor kısmet olursa bir 4 yıl sonra da bugün göreve başlayacak olan yukarıdaki bilgilerden yola çıkarak kendisini gıyabında tanıma fırsatı bulduğum Prof. Dr. Evren Yaşar ile ilgili elde edeceğimiz ipuçlarından yola çıkarak, bu köşeden bir değerlendirme yapmak imkânımız olacaktır.