""

ÜNİVERSİTEYİ TAŞLAMAK! « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 15:39

ÜNİVERSİTEYİ TAŞLAMAK!

ÜNİVERSİTEYİ TAŞLAMAK!
Son Güncelleme :

26 Aralık 2017 - 7:00

Geçmişte “Cami taşlandı” denildi…

Şimdide “Üniversite” her iki olayında ortak noktası “Yozgat

Bozok Üniversitesiyle kimin ne derdi olabilir…

Cami” ile de bir kimsenin derdi yoktu.

Düşünüyorum!…

Dün Gazeteler yazdı… Valilik, Savcılık ve Rektörlük konu hakkında açıklama yaptı. Önce bu açıklamayı birlikte okuyalım sonra üzerine konuşalım:

* * * *

Rektörlük anlatılan ya da söylenenlere inanmayın, asılsızdır dedi. Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı. Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı, yapılan soruşturmanın ardından yaptığı yazılı açıklamada, sosyal medya hesapları ile bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan iddia ve haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Ayrıca yapılan araştırmalar sonucu söz konusu sosyal medya hesabından gerçek dışı iddiada bulunduğunu (şaka yaptığını beyan eden) ifade eden kişi/kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca yasal gereğine tevessül edilerek soruşturmaya başlanmıştır’ denildi.

* * * *

Aynı saatlerde Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç da, valilik sitesinden yaptığı açıklamada, valiliğimiz tarafından gerekli araştırma ve incelemeler yaptırıldığı belirtilirken, “Emniyet Müdürlüğüne bu tür bir konu ile alakalı şikayet gelmiş, ilimizde bulunan hastanelere de böyle bir vaka sonucu hasta veya yaralı girişi olmamıştır. İlimizde ne geçmişte nede belirtilen tarihte bu ve buna benzer hiçbir olay yaşanmamıştır. Ortaya atılan bu asılsız iddia ile gerek Yozgat halkı, gerek üniversitemiz gerekse üniversite öğrencilerimizin barındığı yurtlarımız zan altında bırakılmaya çalışılarak algı operasyonu yapılmaya çalışılmaktadır

Valilik açıklamasında, üniversite eğitimini tamamlamak üzere geçici olarak bulunan öğrencilerin Yozgat halkının misafiri olduğuna dikkat çekilerek, “ev sahipliğimizde güvenli, temiz ve nezih ortamlarda eğitimini almaktadırlar. Süreç, gerek üniversite ve gerekse güvenlik birimlerimizce kontrol altında sürdürülmektedir. Sosyal medyada bu ve benzeri algı oluşturma çabasına karşı tüm halkımız daha duyarlı olmalı ve bu tür paylaşımların doğruluğu tespit edildikten sonra paylaşımda bulunmaları daha doğru bir davranış olacaktır. Bu ve benzeri fiillerin oluşmaması için gerekli tedbirler alınmakta olup, vukuunda ise hukuk devleti sınırları içerisinde gerekli işlemler yapılacaktır” denildi.

* * * *
Akıl ve mantık işi değil böyle bir girişim, gerçek şu ki yıpratmak isteniyor, zarar görmesi için biri ya da birileri özel gayret gösteriyor…

Peki, ama neden böyle davranılıyor, Bozok Üniversitesinin zarar görmesinden ya da yıpranmasından kimin ya da kimlerin bir çıkarı söz konusu olabilir ki?

Burada savcılığın açıklamasında dikkat çekmek isterim… ‘Ayrıca’ diye başlayan paragrafta parantez içinde şaka yaptığını beyan eden kişi ya da kişilerden bahsedilmektedir.

Bu işin şaka götürecek hiçbir tarafı yoktur. Bu sebeple sonuç itibariyle Yozgat zarar görmüştür… Bozok Üniversitesi yarı tatil öncesinden yıpratılmak istenmiştir.

 

  • Çiçeği burnunda yeni genel başkanlarını parti binasında karşılamanın öncesinde hummalı bir çalışma yapan Başkan!
  • Komşu İl’deki toplantıdan dönerken, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu geçirdiği kazada yaralanan Genel İdare Kurulu Üyesi!
  • Gençlerle bir araya gelip güncel konular üzerinde karşılıklı olarak fikir alış verişinde bulunarak sohbet eden Bürokrat!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.