""

“Unutulan Çocuk Sokak Oyunları” ile çocuklar eğlendirildi « Yeniufuk Gazetesi

19 Eylül 2024 - 02:12

“Unutulan Çocuk Sokak Oyunları” ile çocuklar eğlendirildi

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Unutulan Çocuk Sokak Oyunları Projesi” kapsamında, Yozgat Belediyesi’nin de katkılarıyla Çocuk Sokağı’nda düzenlenen etkinlikte, koruma altındaki çocuklara unutulmaz anlar yaşatıldı.

“Unutulan Çocuk Sokak Oyunları” ile çocuklar eğlendirildi
Son Güncelleme :

15 Eylül 2024 - 17:44

Etkinlik, geçmişte büyük bir öneme sahip olan fakat günümüzde unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını çocuklarla yeniden buluşturdu. İl Müdürü Arif Topal, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, etkinliğin amacının çocukların eğlenceli vakit geçirirken aynı zamanda akranlarıyla sağlıklı bir şekilde kaynaşmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Topal, “Çocuklarımızın birlik ve beraberlik duygularının güçlenmesi, öz duyarlılıklarının gelişmesi için sokak oyunlarını yeniden yaşatmayı hedefledik” dedi.
Proje kapsamında, koruma altındaki çocuklar geleneksel sokak oyunlarını oynayarak hem keyifli anlar yaşadı hem de sosyal becerilerini geliştirme fırsatı buldu.
/Cemil MERMERTAŞ


YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.