""

UV ışınları ciltte kalıcı hasara neden olabilir « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 00:38

UV ışınları ciltte kalıcı hasara neden olabilir

Yozgat Şehir Hastanesi Dermatoloji Hekimi Uz. Dr. Orhan Şen, Güneşten gelen ultraviyole ışınlarının ciltte kalıcı hasarlara neden olabileceğini belirterek, güneşten korunma yolları hakkında uyarılarda bulundu.

UV ışınları  ciltte kalıcı hasara neden olabilir
Son Güncelleme :

16 Ağustos 2022 - 16:19

Dermatoloji Hekimi Uz. Dr. Orhan Şen, yaptığı açıklamada; güneşten gelen ultraviyole ışınlarının ciltte kalıcı hasarlara, renk değişikliklerine, cilt lekelerine, kırışıklıklara hatta cilt kanserine bile neden olabildiğini söyledi.
Güneşin bu zararlarından korunmanın en kolay ve etkili yolunun güneş koruyucu krem kullanılması olduğunu kaydeden Dr Şen, “Cilt tipine göre seçilmiş en az 50 SPF ve üzeri güneş koruyucular kullanılmalıdır. Güneş koruyucular, dışarı çıkmadan 30 dakika önce ve cilde eşit miktarda sürülmeli, 2 saatte bir yenilenmelidir. Özellikle güneş yoğunluğu olan 10:00 ile 16:00 saatleri arasında çok fazla dışarıda bulunmamak gereklidir. Güneş kremleri sadece yaz aylarında değil yılın 12 ayı düzenli bir şekilde kullanılmalı, çünkü güneş kremi yaz-kış cildi korumakta ve yaşlılık belirtilerini de engellemektedir. Güneş Koruyucu seçerken mutlaka dermatolog önerisi altında cilt tipinize uygun güneş koruyucu seçilmelidir.”diye konuştu. Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.