""

Uzmanlar uyarı: Kahvaltıda balı azaltın « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 19:37

Uzmanlar uyarı: Kahvaltıda balı azaltın

Uzmanlar, kahvaltı da balın mümkün olduğunca az tüketilmesi önerisinde bulundu.

Uzmanlar uyarı: Kahvaltıda balı azaltın
Son Güncelleme :

26 Ekim 2017 - 10:01

Uzmanlar, kahvaltı da balın mümkün olduğunca az tüketilmesi önerisinde bulundu.
Hem enerjik, hem sağlıklı, hem fit bir beden isteniyorsa sabah uyanıldığında mutlaka kahvaltı yapılmasını öneren uzmanlar, şu uyarılarda bulundu: “Asıl kahvaltı bir bebeğin gelişiminde çok önemli bir yer tutuyorsa, bizim bedenimizin de sağlıklı olması için çok önemlidir.
Kahvaltıda olmaz ise olmazlar: peynir, yumurta, zeytin, yeşillikler, biraz mevsim meyvesi, avuç içi büyüklüğünde tam tahıllı ekmek “ Sakın bebeğinize vermediğiniz kepek ekmeği tüketmeyin, kepek ekmeği bebeklerde olduğu gibi sizde de kansızlığa ve dolayısı ile halsizliğe neden olabilir.
Ekmek az yediğiniz için çiğ badem, ceviz ve fındık ta tüketebilirsiniz öğle yemeği asla atlatılmaması gerekir. Bedeninizin hasarlı dokularını onarabilmesi, ideal ölçülerini sabit tutabilmesi, kilo problemi varsa bunlardan kurtulabilmesi için gece yarısı saat 24.00-02.00 arasında hormon üretip bakımını yapması gereklidir. Bedenimiz gece bu yapılanma işlemini öğlen yediğimiz yemeklerde bulunan proteinler, yağlar, vitamin ve mineralleri kullanarak yapar. Bu nedenle öğlen yemeğinde yediğimiz gıdalar sağlık ve güzelliğiniz için hayati önem taşır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.