""

Üzüm ve Ceviz bahçelerine inceleme « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 00:49

Üzüm ve Ceviz bahçelerine inceleme

Yozgat’ın Başınayayla köyünde bağ alanlarında ve 400 adet ceviz ağacının bulunduğu bahçede Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yaşar Karadağ ve Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Sema Çetin ve Arş. Gör. Hakan Keleş incelemelerde bulundu.

Üzüm ve Ceviz bahçelerine inceleme
Son Güncelleme :

07 Ekim 2017 - 7:00

Önemli bir tarımsal potansiyele sahip Başınayayla köyünde bağlarda görülen hastalık ve zararlılar konusunda gözlem yapılarak, mücadele yöntemleri konusunda bilgiler verildi.
Tohumdan ve fidandan olmak üzere iki farklı şekilde yetiştirilmiş 400 adet ceviz ağacının bulunduğu bahçede hastalık, zararlı ve verim yönünden bilgi alışverişinde bulunuldu. Hâlihazırda kurulu olan bahçede Yozgat ekolojik şartlarında verimin artırılmasına yönelik çözümler üretilmeye çalışıldı. İlerleyen dönemlerde üreticinin bahçesinde bazı uygulamaların denenerek verimin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.