Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzunlu sulamasını yerinde incelediler

Devlet Su İşleri (DSİ) Kayseri Bölge Müdürü Okan Bal, beraberindeki ekip ile birlikte Boğazlıyan Uzunlu Barajı’nda incelemelerde bulundu.

Devlet Su İşleri (DSİ) Kayseri Bölge Müdürü Okan Bal, beraberindeki

Bölgede tarımın verimliliğini artırmayı amaçlayan çalışmalar, Türkiye Sulama Modernizasyonu Projesi Uzunlu Barajı Sulaması Yenile Yapım İşi kapsamında gerçekleştiriliyor.
Bölge Müdürü Okan Bal, Bölge Müdür Yardımcıları ve ilgili şube müdürleri ile birlikte yerinde incelemelerde bulunarak projenin ilerleyişini değerlendirdi. İmalatları tamamlanan kısımlara ait sulama şebekesi üzerinden çiftçilere yağmurlama sulama yöntemiyle su sağlandı.
Bu proje kapsamında toplamda 80,000 dekar arazinin sulu tarıma kavuşturulması hedefleniyor. Tarımın modernize edilmesi ve sulama sistemlerinin iyileştirilmesi, çiftçilere daha fazla verim elde etme fırsatı sunacak.
DSİ Kayseri Bölge Müdürü Okan Bal, projenin çevre ve tarım açısından önemini vurgulayarak, çiftçilere daha iyi koşullarda tarım yapma olanağı sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca, sulama şebekesinin modernizasyonuyla suyun daha verimli kullanılmasının da hedeflendiğini dile getirdi. Haber Merkezi

Reklamı Geç