""

VALİ BEY EĞİTİMDE KALİTEYİ YÜKSELTECEĞİZ DİYOR « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 22:39

VALİ BEY EĞİTİMDE KALİTEYİ YÜKSELTECEĞİZ DİYOR

VALİ BEY EĞİTİMDE KALİTEYİ YÜKSELTECEĞİZ DİYOR
Son Güncelleme :

14 Ağustos 2017 - 7:00

Yozgat’ta eğitimin kalitesinin yükseldiğini görmek hepimizin en çok istediği bir şeydir. Fakat bu konu Türkiye’nin de genel sorunları arasında yer aldığını unutmamak lazım.

Maalesef onca gelişmeye ve değişime rağmen sadece değiştirip durduğumuz ama istediğimiz noktada da olmasını bir türlü başarmış değiliz.

Dönem dönem bazı lokasyonlarda çok başarılı işler yapılsa da genel itibariyle eğitimde ‘işte bu’ denilebilecek bir hamle gerçekleştiremedik.

Bazen ilerledik, bazen geriledik, hep irdeledik ama bir türlü istediğimiz noktaya getiremedik…

Yozgat’ta İl Milli Eğitim Müdürleri çok defa değişti. Bazen bir dönem içinde iki Müdür görev yaptığı dahi oldu.

Bir Müdürün değişmesi demek kurumun birçok yerinde yukarıdan aşağı birçok yerin değişmesi anlamına geldiğini söylemeden geçmek olmaz.

Dolayısıyla her ekip değişiminde dikkatimizi çeken önemli gelişmelerin maalesef devamının gelmemesi sorunları daha da içinden çıkılmaz hale getirmiştir.

Yozgat’ta Milli Eğitim camiasında bir süre önce yine bir değişiklik oldu. İl Müdürü Saim Bey’in Ankara’ya gitmesiyle başlayan değişiklik, şube müdürlerinin de değişmesine kadar uzandı.

Kurumlar üzerinde sık sık değişiklik yapmak belki fayda sağladığı düşünülebilir fakat Milli Eğitim camiasında şimdiye kadar yapılan değişikliklerin Yozgat beklendiği gibi faydasını görmedi.

İlimiz de 15 aydır görev yapan Vali Sayın Kemal Yurtnaç Bey geçenlerde gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.

Yozgat’ı bir yıldır gezip dolaştığını, nerede neler olduğunu gördüğünü ve nereye nelerin yapılması gerektiği konularında fikir sahibi olduğunu anlattı.

Yaptığımız görüşme sırasında Eğitim konusunu da hak ettiği şekilde zaman ayırdığını kendisinden dinledik. Yozgat’ta eğitim kalitesini yükseltmek için bazı hamleler yapmaya başladıklarını söyledi. Fiziki yapı olarak yetersiz kalan, bina olarak ömrünü tamamlamış okulları yıkarak yerine yenilerini yapmanın alt yapısını tamamladıklarını ifade etti.

Yapılan çalışmaların tamamlandığında birçok sorun kendiliğinden ortadan kalkacaktır diyen Sayın Yurtnaç, Öğretmen ve Öğrencileri daha çok başarı elde etmek amacıyla çeşitli şekilde ödüllendirdiklerini, bu konuda çok sayıda öğrenci ve öğretmenlerimizi yurt dışına gezilere gönderdiklerini söyledi.

Anladığım kadarıyla Eğitim camiası daha net ve sonuç odaklı işler planlamaya ve yapmaya başladı… Yozgat’ta bu dönem çok önemli değişimler yaşanacağını umuyorum… Umuyoruz ki bu sefer atılan adımlar onlarca yıllık gelişimi de destekler, Toplumda eğitim ve okullar ile ilgili algı da düzelir…

Yozgat yaşanacak bu değişimleri destekleyebilirse kanaatim o ki birçok sorun da kendiliğinden ortadan kalkacaktır…

Son cümle olarak yeni dönemde eğitim konusu başta olmak üzere birçok konuda reddetme yerine birbirimizi dinlemeli, durumu anlamalı ve sürece katkı verebilecek net çözüm önerileriyle ortaya çıkmalıyız…

Bunu yapmadığımız anda,‘muhalefet etmek için muhalefet etmek’ yaftasıyla karşı karşıya kalırız, bundan da hepimiz zarar görürüz. Bu nedenle eğitimdeki yeni dönüşüm ve değişimin, Hem iyi takip edilmesi, hem de desteklenmesi gerekiyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.