""

Vali Özkan Aile Destek Merkezi’ni ziyaret etti « Yeniufuk Gazetesi

7 Temmuz 2024 - 13:11

Vali Özkan Aile Destek Merkezi’ni ziyaret etti

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın desteği ile Yozgat Valiliği koordinesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde açılan Aile Destek Merkezi’ni (ADEM) ziyaret etti.

Vali Özkan Aile Destek Merkezi’ni ziyaret etti
Son Güncelleme :

04 Temmuz 2024 - 18:33

Vali Özkan, merkezin faaliyetleri hakkında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zafer Karaca ve yetkililerden bilgi aldı.
ADEM, ihtiyaç sahibi kadınlara yönelik önemli bir hizmet merkezi olarak faaliyet gösteriyor. Merkezde, mesleki ve kişisel gelişim kurslarına ek olarak aile içi iletişim, temel afet bilinci, sağlıklı beslenme ve çocuk hakları konularında eğitimler veriliyor. Merkezin açılmasından bu yana 40 kursiyerin katıldığı kurslar, kadınlara hem meslek edinme imkanı sunuyor hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor.
Vali Mehmet Ali Özkan ziyaret’te yaptığı açıklamada, ADEM’in ihtiyaç sahibi kadınların sosyal ve ekonomik hayata entegrasyonunu desteklediğini belirterek, bu tür merkezlerin toplumun gelişimine önemli katkılar sağladığını ifade etti.
Vali Özkan, “ADEM’in açılmasıyla birlikte kadınlarımız hem meslek sahibi oluyor hem de kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. Bu merkez, aile içi ilişkilerin güçlenmesi, sağlıklı yaşam bilincinin artması ve çocukların haklarının öğrenilmesi açısından da büyük önem taşıyor” dedi.
ADEM, Yozgat’ta kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan güçlenmesine katkı sağlayarak, ailelerin refah düzeyini artırmayı hedefliyor.
/Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.