""

Vali Polat ve Başkan Köse’den ziyaret « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 22:42

Vali Polat ve Başkan Köse’den ziyaret

Yozgat Valisi Ziya Polat ve Belediye Başkanı Celal Köse, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mahalle ve köy muhtarlarını ziyaret etti.

Vali Polat ve Başkan Köse’den ziyaret
Son Güncelleme :

19 Ekim 2021 - 17:43

Yozgat Valisi Ziya Polat ve Belediye Başkanı Celal Köse, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mahalle ve köy muhtarlarını ziyaret etti.
Vali Polat, muhtarların demokrasinin en alt kademesinde seçilen önemli bir görevi olduğunu söyledi.

Vali Polat, yaptığı açıklamada “Devletimizin mahallelerdeki ve köylerde ki temsilcisi, vatandaşımızın en yakın komşusu, hizmetleri birinci derecede takip eden ve hizmetlerin yapılması içinde birinci derecede takipçisi olan değerli muhtar arkadaşlarım öncelikle hepinizin günü kutlu olsun. Sağlıklı, huzurlu inşallah güzel hizmetlerde beraber yürümeyi Rabbim nasip etsin hepimize. Tabi zor. Muhtarlık müessesesi çok zor bir görev. Biz diyoruz ya bize belki haftada 1 gün geliyor vatandaşımız ama size 7-24 kapınızı rahatlıkla çalabilecek insanlar, çalması da gerekiyor. İnsana dokunursanız, millete dokunursanız milletimiz de karşılığını verir. Bizim hepimizin amacı, hedefi koltukların asıl sahibinin millet olduğunu unutmadan, bu millete nasıl hizmet edebiliriz sevdasıyla koşmak. Bu yolda en büyük destekçimiz sizlersiniz. Elimizden geldiğinde, devletimiz imkanları ölçüsünde köylerimize yatırımlar devam ediyor, edecekte. İnşallah şehirdeki yaşantının benzerini köylerde de alt yapı olarak vatandaşlarımıza vermemiz lazım. Bu konuda biliyorsunuz hepinize kapımızda, gönlümüzde açık. Herhangi bir sıkıntınızda 7-24 arayabilir, gelebilirsiniz. Bizde geliyoruz her hafta köylerimizi ziyaret ediyoruz. Hafta sonları da başladık. İnşallah ben bu sene içerisinde tüm köylerimizi bitirmeyi hedefliyoruz. Geldiğimizde vatandaşımızla sohbet ediyor, dertleşiyoruz. Hem de istek, önerilerini alıyoruz. Hem de sizlere destek oluyoruz. İnşallah bu sene yatırım programları köylerimize devletimizin verdiği ödenekler çerçevesinde yatırımlar yaparız.

Yatırımlar yaparız. Devletimiz binada yapar, yollarda yapar Allah’ın izni ile. Ama birlik ve beraberliğimiz içerisinde, sevgi içerisinde, anlayış içerisinde bu işleri yapmamız lazım. Bu milletin duasını almak lazım. Milletin duasını alan insan dimdik ayakta kalır. Hep söylüyoruz, tek cümle olarak özetliyoruz. Bizler devletinin emrinde, milletinin hizmetinde olan insanlarız. Bu yolda Rabbim hepimize kolaylık versin. Kış ayı geliyor. Aç ve açıkta kimse istemiyoruz, bütün vatandaşlarımızı. Bu konuda muhtarlarımızdan da destek istiyoruz. Muhtarlarımız milletimizin durumunu çok çok daha iyi biliyorlar. Yani hiçbir vatandaşımızın parasızlıktan evinde ocağı yanmadığı, sofrasında bir şeyin olmadığını istemiyoruz. Bu konuda vakfımızda sizlerin emrinde, milletimizin emrinde. Yeter ki ihtiyaç sahibi insanları önümüze getirin. Biz onlara yardımcı olalım. Hiç bir anne babanın benim param yok çocuğuma şunu alamadım, param yok eğitimde işte ayakkabı alamadım, kitap alamadım cümlesini duymak istemiyoruz. Allah’a şükür yiğitler şehri Yozgat’ta toplumsal bir birliktelik var. Komşu ilişkileri hala çok şükür iyi. Aile bağlarımız hep iyi. Bunun devam etmesi lazım. Bizim kültürümüzün, Türk toplumunun en önemli toplumsal yapısı aile. Aileyi bozmamamız lazım. Allah’a şükür Yozgat’ta öyle çok sıkıntımız yok. Ama bunu korumak lazım. Aile sahip çıkacağız, çocuklara sahip çıkacağız. Sadece emniyet, polis, jandarma değil, kamu kurumları değil. Hep beraber çocuklarımıza sahip çıkacağız. Bak 20 bin öğrencimiz geldi şuan, dün itibariyle Yozgat’a üniversite öğrencimiz. Hepsi bizim yavrumuz. Onlara sahip çıkacağız. Hepsi bizim birer evladımız. Burada huzur içerisinde yaşamaları lazım. Burada mutlu yaşamaları lazım. Döndüklerinde Yozgat’ta ben 4 sene okudum, 5 sene okudum, 6 sene okudum neyse ama çok güzel bir şehirdi, insanı çok güzeldi, misafirperverliği çok güzeldi dedirtmemiz lazım. Onlara belediyemizin, kamunun imkanlarıyla sosyal- kültürel faaliyetlere ağırlık vermemiz lazım. Köydeki okuyan yavrularımızı şehirle bütünleştirmemiz lazım. İnşallah onları da yaparız yavaş yavaş. Köydeki çocuklarımızı şehre getirip buradaki sosyal imkanları vermemiz lazım. Köylerimiz inşallah çamur olmadan asfalt üzerinden gideriz. Parkelerimizi yaparız. Konaklarımızı yaparız. Cem evlerimizi yaparız. Hepsini yaparız inşallah. Dediğim gibi yeter ki gönül birlikteliğimiz olsun. Yol arkadaşlığımız olsun. Eyvallah devletimin imkanları da var. Hepsinin üstesinden geliriz. Tekrar özel günün kahramanları sizlerin 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyorum” diye konuştu.

 

Belediye Başkanı Celal Köse ise; “2015 yılından beri Sayın Cumhurbaşkanımızın olurlarıyla Türkiye Muhtarlar Günü adı altında bugünü hep birlikte kutluyoruz. İnşallah daha nice nice böyle bugünlerde rabbim birlikte olmayı hepimize nasip eylesin. Malum biraz öncede ifade ettiğim gibi biz muhtarlarımızı aynı zamanda çalışma ve mesai arkadaşlarımız olarak görüyoruz. Her ne kadar köy muhtarlarıyla fazla teşrif mesaimiz olmasa da ama ara ara muhtar kardeşlerimiz, arkadaşlarımız köylerinde olan sorunlarda bizlere geliyor. Bizde elimizden geldiği kadarıyla imkanlarımız ölçüsünde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onlara destek olmaya çalışıyoruz. İnşallah biz emrinizdeyiz, hizmetinizdeyiz. Milletimizin, devletimizin her zaman hizmetindeyiz. İnşallah bunu da hep birlikte beraberce götüreceğiz diyorum. Tekraren gününüzün hayırlı olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.