""

Vali Yurtnaç: Bahçecik Barajı ile 80 bin dekar tarım alanı sulanacak « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 09:01

Vali Yurtnaç: Bahçecik Barajı ile 80 bin dekar tarım alanı sulanacak

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, yapım inşaatı devam eden Bahçecik Barajının tamamlanması ile 80 bin dekar tarım alanının sulanabileceğini söyledi.

Vali Yurtnaç: Bahçecik Barajı ile  80 bin dekar tarım alanı sulanacak
Son Güncelleme :

10 Kasım 2017 - 7:00

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, yapım inşaatı devam eden Bahçecik Barajının tamamlanması ile 80 bin dekar tarım alanının sulanabileceğini söyledi.
BAHÇECİK BARAJINDA SETLER YÜKSELİYOR
Bahçecik ve Boğazköylü vatandaşlarla bir araya gelerek köyün ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Yurtnaç, daha sonra Bahçecik Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.
Baraj ve inşaat hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Yurtnaç, Yozgat’ın önemli bir tarım kenti olduğunu ve sulama amaçlı yapılan barajlarla birlikte üretimin daha da artacağını söyledi.
Geçtiğimiz aylarda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katılımı ile 214 milyon lira yatırım bedelli 9 tesisin toplu temel atma törenini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Vali Yurtnaç, “Yozgat’ın dört bir yanında nerede bir baraj, gölet yapılabilecek su varsa devletimizin ve hükümetimizin desteği, Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ ve milletvekillerimizin gayreti ile oralarda baraj inşaatları başladı. Bu inşaatlardan bir tanesi de Akdağmadeni Bahçecik Barajı ve barajımızın inşaatı hızlı bir şekilde ilerliyor” dedi.
80 BİN DEKAR ZİRAİ ARAZİYE SU SAĞLAYACAK
Bahçecik barajının tarım arazilerini sulama amaçlı yapıldığını belirten Vali Yurtnaç, “Bahçecik Barajı, talvegden 60 metre, temelden 70 metre yüksekliğindeki 549 bin 346 metreküp gövde hacimli, SSB (Silindirle Sıkıştırılmış Beton) tipinde yaklaşık 40 milyon lira bedelle inşa ediliyor. Baraj tamamlandığında depolanacak 33 milyon metreküp su ile 80 bin dekar zirai araziye su sağlanacak.
Böylelikle çiftçimiz sulu tarımda daha kaliteli ve daha verimli ürün elde etme imkanı sağlayacak” diye konuştu.
Vali Yurtnaç ve beraberindekiler daha sonra Bahçecik İlk ve Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir süre sohbet etti.
Öğrencilere hedeflerini soran Vali Yurtnaç, hedeflerine ulaşabilmeleri için bol bol kitap okuyup derslerine çok çalışmaları gerektiği konusunda öğrencilere nasihatte bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.