""

Vali Yurtnaç: Basın, bir şehrin bir ülkenin hafıza niteliği taşımaktadır « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 12:37

Vali Yurtnaç: Basın, bir şehrin bir ülkenin hafıza niteliği taşımaktadır

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, basının, toplumun aydınlatılması, bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi yolunda etkinliği her geçen gün artarak önemli bir görev ifa ettiğini belirterek, basının bir şehrin, bir ülkenin hafıza niteliği taşıdığını söyledi.

Vali Yurtnaç: Basın, bir şehrin bir  ülkenin hafıza niteliği taşımaktadır
Son Güncelleme :

10 Ocak 2018 - 7:00

Vali Kemal Yurtnaç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında gazetecilerin gününü kutladı.
Mesajında gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yapan Vali Yurtnaç, gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961’de yürürlüğe girmesiyle, her yıl 10 Ocak tarihinin “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaya başladığını hatırlattı.
Vali Yurtnaç, şu ifadeleri kullandı: “Basınımız, toplumun aydınlatılması, bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi yolunda etkinliği her geçen gün artarak önemli bir görev ifa etmekte, basın ahlak kuralları doğrultusunda ilkeli ve objektif haber anlayışıyla, vatandaşın doğru, eksiksiz haber alma hakkını kullanmasına aracılık etmekte ve her şartta toplum yararını gözetme sorumluluğunu yerine getirmektedir. Toplumsal değerlere kişisel hak ve özgürlüklere saygılı, halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacı için fedakarca çalışan basın mensupları insana ve topluma hizmet etmenin aşkıyla çalışmaktadır.Basın bir şehrin, bir ülkenin hafızası niteliği taşımaktadır. Basın, şehirlerin dışarıya açılan penceresidir. İlimizin geleceğinde, atılacak tüm güzel adımlarda, tüm güzel birikimlerde basının da emeği olduğu her kesim tarafından takdir edilmektedir. Basınımızın gayretleriyle, ilimizin sosyal, ekonomik, kültürel ve turizm gelişimindeki paylarının artarak devam edeceğine inanıyorum.Bu duygu ve düşüncelerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden değerli basın mensuplarını rahmetle anıyor, basın camiamızın tüm mensuplarını saygıyla selamlıyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.