""

Vali Yurtnaç Başkanlığında Ekonomi Toplantısı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 11:37

Vali Yurtnaç Başkanlığında Ekonomi Toplantısı yapıldı

Yozgat’ın ekonomik durumu ve potansiyelinin artırılması, devam eden kamu ve özel sektör yatırımları ile istihdam durumunun değerlendirilmesi amacıyla Vali Kemal Yurtnaç başkanlığında toplantı düzenlendi.

Vali Yurtnaç Başkanlığında  Ekonomi Toplantısı yapıldı
Son Güncelleme :

30 Eylül 2017 - 7:00

İl Özel İdaresi Meclis Salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yurtnaç, Yozgatla ilgili ekonomik manada çalışmalar yapılması, bu konuda istihdamın sağlanması, yatırımcıların sorunlarının dinlenmesi, buradan çıkacak kararları gerçekleştirmek amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.
Yozgat’ta daha önce bir çalışma başlattıklarını hatırlatan Vali Yurtnaç, “Özellikle vizyon belgemizin içerisinde Yozgatlı iş adamları zirvesi yapmaya başladık. İlk önce Yozgat dışında yaşayan 130 iş adamını ilimize davet ettik. Yozgat’taki OSB’nin harekete geçirilmesi, istihdamı artırmak amacıyla bu toplantıları yaptık. İş adamlarımızı gayretli ve heyecanlı gördük. Yozgat’ın fırsatlarını onlara anlattık. Bu çerçevede 5 tane iş adamımız Yozgat dışındaki yatırımlarının bir kısmını ilimize getirmek için çalışmalara başladı. OSB’den yer verme pozisyonuna geldik. Biz oluşturduğumuz ekiple birlikte de iş adamlarımızı bulundukları şehirlerde ziyaret etmeye başladık. Toplantılar sonuç almak için yapılır. Bizde Yozgat’ta istihdamı sağlamak amacıyla bu çalışmaları takip ediyoruz” dedi.
AVRUPADAKİ YOZGATLILARIN MEMLEKETLERİNE YATIRIM YAPMALARINI
İSİYORUZ
Avrupa’da yaşayan Yozgatlı iş adamlarını davet ettiklerini belirten Vali Yurtnaç, “Geçtiğimiz günlerde Avrupa’da yaşayan Yozgatlı iş adamlarını buraya davet ettik. Almanya, Fransa, Hollanda ve Avusturya’da ki iş adamlarımızı burada misafir ettik. Yine Yozgat’ın fırsatlarını anlattık.
Amacımız insanlardan para toplamak değil. Amacımız burada onların kasalarına bir şeyler daha koyabilmek. Yozgat’ta ki fırsatları onlara anlatmak ve burada yatırımlarını devam ettirmeleri sağlamak istiyoruz. Toplantılarımız çok verimli geçti” diye konuştu.
Vali Yurtnaç konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Onlara sıfır bürokrasi vadettik. Kişilerin olumsuz bakış açılarını bürokratik olarak onlara yansıtmayacağımızın sözünü verdik. Buradaki çalışma arkadaşlarımızla, tüm birimlerimizle dedik ki biz burada iş adamlarımızı rahat çalışmalarını sağlamak için tüm tedbirleri alacağız. Bu maksatla iş adamları toplantısını yaptık. İki toplantımızda çok başarılı geçti”
TERMAL TURİZMİ CANLANDIRACAĞIZ
Termal turizmi canlandırmak amacıyla yurt dışı ziyareti yaptıklarını hatırlatan Vali Yurtnaç, “Burada ki termal turizm ile ilgili yapılacak çalışmaları da yerinde görmek için Avusturya’ya gittik. Orası da çok verimli geçti. Oradaki termal tesisleri gördük, onların bakış açılarını öğrendik. En tepesinden kazan dairesine kadar tesislerde incelemede bulunduk. Bunun alt yapısını oluşturmak amacıyla bu çalışmalarımızı üst üste koyarak gidiyoruz. İnşallah başarılı olacağız ve olmak zorundayız. Biz istikrarlı bir şekilde istihdam oluşturmak için iş adamlarımızı davet edip toplantılar yapıp fırsatları anlatacağız. Oluşturduğumuz köprünün üzerinden biraz gideceğiz ki bunu sağlamlaştıralım. İnşallah bu çalışmalarımızda başarılı olacağız. 10 kişiye yakın iş adamımızı mevcut OSB’de çalışmaya başlatacağımıza inanıyorum. Bu çerçevede Yozgatlı olarak herkes elindeki fırsatları ortaya koyması lazım. Bu şehrin kalkınması için hep birlikte çalışmamız lazım. Bizimde tüm gayretimiz bunun üzerine. İyi niyetli, sermayesini iyi kullanmak isteyen insanlara sonuna kadar kapılarımız açık olacak. Bu şehirde hep birlikte bu çalışmaları yürüteceğiz” diye konuştu.
Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ise, milletvekilleri ve hükümet olarak Yozgat’ın desteklenmesi konusunda yoğun gayret gösterdiklerini kaydederek, “Hükümetimizin yatırımcı, çiftçi ve esnaflarımıza destek verme noktasında adeta Yozgat ayrı bir yere sahip. Özellikle bu hizmetlerin Yozgat’a gelmesi noktasında emeği geçen bakanlarımıza, milletvekillerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Her şey Yozgat için, her şey Türkiye için. Yatırımcıların Yozgat’a gelmesi için gayret gösterdiğimizin bilinmesini istiyoruz” dedi.
YOZGAT
TÜRKİYE’NİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Özellikle 2019 yılından itibaren Yozgat’ın Türkiye’nin cazibe merkezi olacağını aktaran Milletvekili Yusuf Başer, “Önümüzdeki dönemlerde dünyada Türkiye cazibe merkezi olacak, Türkiye’de ise Yozgat cazibe merkezi olacak. Sayın valimizle son dönemde yatırımcıların önündeki bürokratik engellerin kaldırılması noktasında yoğun bir gayret gösteriyoruz. Eğer yurt dışından gelen bir yatırımcı Yozgat’ta bir yatırım yapmak istiyorsa ve bürokraside bir sıkıntı varsa o sıkıntıyı çözmek için çalışacağımıza söz verdik. Yerel yatırımcılar için de aynı sözü tekrarlamak istiyorum. Biz hiçbir yatırımcımızın sermayesinin rengine bakmıyoruz. Yozgat’ın cazibe merkezi olması için tüm gayretimi göstereceğiz. Havaalanının hemen yanında, Alaca yol ayrımında ve yatırımcıların da rahat imkanlarla gelebilmesi anlamında olan Bozok Organize Sanayi bölgesinin şu an imar planları da dahil olmak üzere bir çok husus tamamlanmış durumda.
Hızlı bir şekilde ilerlemesi konusunda başta sayın valimiz olmak üzere projelerin geçmesi noktasında gayret gösteren yereldeki tüm arkadaşlarımıza, müdürlerimize, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Milletvekilleri olarak Yozgat’a hizmetlerin gelmesi noktasında da gayret göstereceğimizi bilmenizi istiyorum. Bizim Yozgat insanına vefa borcumuz var” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından yatırımcı kurum ve kuruluş temsilcileri katılımcılara kurumlarının fırsatlarından, devam eden ve biten yatırımları hakkında sunum yaptı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.