""

Vali Yurtnaç: Gözümü yumarım vazifemi yaparım mantığı kötüdür « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 14:43

Vali Yurtnaç: Gözümü yumarım vazifemi yaparım mantığı kötüdür

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, ister özel sektör olsun, ister kamuda olsun “Gözümü yumarım vazifemi yaparım mantığı kötüdür.”dedi.

Vali Yurtnaç: Gözümü yumarım  vazifemi yaparım mantığı kötüdür
Son Güncelleme :

26 Aralık 2017 - 7:00

Vali Kemal Yurtnaç, İlde faaliyet gösteren inşaat firmaları ile inşaat malzemeleri tedarikçileri bir araya geldi.
Tüm Sanayici ve İş Adamaları Derneği (TÜMSİAD) Yozgat İl Temsilciliği tarafından organize edilen inşaat çalıştayına Vali Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, TÜMSİAD Genel Sekreteri Osman Kapıcıoğlu, inşaat firmaları ve inşaat malzemeleri tedarik eden firmalar katıldı.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Yozgat Şube Başkanı Ali Çatar, inşaat sektörünün Yozgat açısından en önemli sektörlerden biri olduğunu belirterek, “Yapmış olduğumuz bu çalıştayın amacı şehir ve insan hayatına yönelik yerel, ulusal ve uluslar arası çalışmalar yapan sivil toplum kuruşlarının, benzer alanlarda diğer sivil toplum kuruluşlarıyla ilişki kurmalarına, işbirliği kurmalarında destek olmak, ortak projelerin geliştirilmesini, bu projenin hayata geçirilmesi çalışmalara teşvik etmek, bilgi ve deneyimlerini karşılıklı olarak artırılmasına olanak sağlayan bir platform oluşturabilmek. Bu çalışmaların Yozgat’a ve bölgemize ekonomik açıdan geri dönüşüm sağlamasını temenni eder, çalıştaya katılan herkese teşekkür ederiz” dedi.
TÜMSİAD Genel Sekreteri Osman Kapıcıoğlu ise, TÜMSİAD’ın 2005 yılında kurulduğunu hatırlatarak, “İlk kurulduğu zaman şöyle bir niyetimiz vardı. Biz aldatmayan, aldanmayan, dürüst, mütevazı, medeniyet çizgisinden ayrılmayan, bize emanet edilen canın gereğini bu topraklara, bu medeniyetin çocuklarına verebilmek maksadıyla TÜMSİAD kuruldu. Bugün 12. yılını idrak etmekte. Türkiye’de 50’yi aşkın şubesi ve temsilcikleri, 9 Avrupa ülkesinde 36’ya yakın yeni temsilcilikler açılacak. Bu yıl Afrika’da açılacak temsilciliklerimizde büyük bir aile olarak 12 bin üyeye ulaşmış durumundayız. Bizim için en önemli güç, bu toprakların girişimci ruhunu küçük ama mütevazi olan o birikimleri toplayabilmek ve onları büyütebilmek” diye konuştu.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey de çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Böyle bir organizasyonu üniversite olarak birlikte yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bozok Üniversitesi olarak burada bütün sektörlere ihtiyaç duydukları bilgi ve teknolojiyi sağlamak konusunda her zaman yanlarında ve yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kalkınmamız, büyümemiz ve gelişmemiz için bir adım atılacaksa bu adımı birlikte atacağız. Gecemizi gündüzümüze katacak, birlikte çalışacağız. Biz Bozok Üniversitesi olarak birlikte çalışma konusunda her zaman bütün sektör temsilcilerinin yanındayız. Mühendislik ve Mimarlık Fakültemiz gerçekten birçok alanda yetişmiş öğretim üyeleri ile ilimize ve ülkemize hizmet edebilecek niteliktedir. Çok kıymetli hocalarımız var” ifadelerini kullandı.
Çalıştaya katılan ve burada konuşma yapan Vali Kemal Yurtnaç, Yozgat’ta bu tür bir çalıştayın yapılmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Demokrasinin örgütlü toplumların işi olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Eğer demokraside örgütlenmeseniz, sizin haklarınızı, kendi ifadelerinizi ve hizmetlerinizi, topluma kamuoyuna yansıtamazsınız. Örgütlenme derken, demokrasinin nimetlerinden yararlanırken onu aleyhe kullanmamak lazım. Sistemin dışına çıkarsanız bu sefer devlet size dur der. 15 Temmuz hadisesinde bunu yaşadık. FETÖ terör örgütü tuttu devlette örgütlenmeye, maddi konumları ele geçirmeye, adliyesinden idaresine kadar, kendi elemanlarını etkin olmaya, menfaatine doğru getirmeye başladı. Bir yaptı iki yaptı kendine çok güvendi. Devleti gördü sonunda. Demokrasinin koyduğu sınırlar içerisinde ve onun çizdiği yasal yol içerisinde herkese yer var ama birileri bunu kötüye kullanırsa devlet ortaya çıkar” dedi.
BAŞARILAR
DETAYLARDA
GİZLİDİR
Başarıların detaylarda gizli olduğunu söyleyen Vali Yurtnaç, “TÜMSAİD olarak iş adamlarını örgütlemek, daha fazla ticaret yapmak daha zengin olmak, dünyaya Türkiye’nin sesi olarak gitmek istiyorsak bunları kendi rayında yaparak gitmeliyiz o zaman bize hiçbir sıkıntı gelmez. Çalışmalarımız düzgün gider. İş adamları önemli, işçilerde önemli, sizlerin inşaatlarını yapanlarda önemli, aynaya bakmamız gerekiyor. Yozgat’ta 1.5 yıldan beri çalışıyorum. Girdiğim tüm kamu inşaatının yüzde 90’ında sıkıntı var. Bu çalıştayda onun için önemli. Sadece mal satmak mal almak piyasaya girmek için değil, bize düzgün işini yapan demir bağlayan insan lazım. Demirci ustası lazım, bize kalıpçı lazım, düzgün sıvacı, boyacı ve parkeci lazım. Türkiye’de sorun bunlar ama özelikle Yozgat’ta çok daha büyük sorun. Çayıralan’da kapalı spor salonu yapılıyor. Çayıralan’a gelen ödenekle Antalya, İzmir, İstanbul’a giden ödenek arasında hiçbir fark yok. Ama onu yapan insanlar arasında fark var. Bakıyorsun bir köyde yaşasan köyde bu kadar kötü sıva yapılmaz. Granit fayansı döşüyorsun, bakıyorsun içi boş, mühendis veya inşaatçı değilim ama 30 yıldan beri inşaat yaptırıyoruz o kadarda biliyoruz. Yerköy’de yeni yapılmış okulumuza gittik. Tuvaletin kapısını açtık alafranga tuvalete değiyor. Mühendis mimar hiç mi buna bakmadı. Hadi bunlar kağıt üstünde bakıyorlar bunu yapan usta bu yanlış oluyor hiç mi demez. Sonra Yozgat’ta hizmetler kalitesiz. Gözümü yumarım vazifemi yaparım mantığı kötüdür, devlet memurunda da kötü özel sektörde de kötü. Vazifeye geldiğim andan itibaren Yozgat için bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Eğitimde, sağlıkta, güvenlikte, devlet kurumlarında kalite olacakta özel sektörde kalite olmayacak mı. Özel sektörde de olacak. Bu şehir göç vermiş, sermaye gitmiş, nitelikli ustalar gitmiş. Bize düşen yeni ustaların buraya gelmesini sağlamak. Bunun için üniversite, halk eğitim, meslek odaları, iş adamları ile beraber bu insanları yetiştirmemiz gerekiyor. Her inşaata gidiyorum her inşaatta problem var. Parkeye bakıyorsun parke kalkmış, genelge yazdım inşaatlar tamamen bitmeden geçici kabul diye bir şey alınmayacaktır. Geçici kabul nedir, bura tamamen bitti, kullanımdan dolayı bir problem olursa ben onu bu süre zarfında ikmal edeceğim demektir. Ama kapıyı takmadıysan geçici kabul olmaz, kapıyı takmazsanız tazminat ödemeye mahkumsunuz. Kimse müteahhidi korumak zorunda değildir. Müteahhide verdiğimiz para sizlerin vergilerinden topladığımız, fakir fukara parasıdır. Bunlara dikkat edeceğiz.”
Bu tür şeylerin ufak gibi görünen büyük problemler olduğunu kaydeden Vali Yurtnaç, “Başarılar detayda gizlidir. Detayları kaliteli hale getirirsek buradaki standarttı yükseltiriz. Bu maksatla çalıştayın bu tür sonuçlar getirmesini diliyorum. Sizlerle bir ve beraberiz ama doğru yapılan her işte yanınızdayız. Yanlış yapılan her işi bizler eleştireceğiz. Yıkmak için değil daha güzeline ulaşmak için çalışacağız. Çalıştaya emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.